Реклама / Ads
23| 21961 |22.11.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Д-р Михайлов: Властта на Борисов е олигархат - с Домусчиев и Пеевски

.
Д-р Николай Михайлов
Президентът няма никакво колебание, че става дума за власт, която толерира огромни нива на корупция. Това е олигархат около действащата власт – Борисов плюс ключови хора, като Домусчиев и Пеевски. Тези имена са обществено табу, чието споменаване носи последствия. Това заяви д-р Николай Михайлов.
 

Демокрацията ни е смешна, излъгана, а ние сме марионетки в нея. Властта е криминализирана. Изборите са процес на вербуване на електоратите, с които партиите могат да правят после каквото си поискат. Уви, не можем да ги поправим, защото тези, които ни управляват са това, което сме заслужили. Българският политически живот трябва да се приема стоически, допълни психиатърът.

 

"В какво се е доказала Марияна Николова? Само в тесния политически кръг на Валери Симеонов. Човек трябва да бъде проверяван на предварителни етапи. Това е цирков компромис. Симеонов няма ясна представа как да се държи на определено равнище на отговорност. Той не може да влезе в политическия ход. Не може да синтезира политическа реч", посочи той.

 

По линия на гражданските протести из страната психиатърът отбеляза, че Бойко Борисов се измъква от тази криза. "Той прави прокси атаки, като това да мобилизира елита на бизнеса – собствените му хора, като Домусчиев. Кой на кого е човек е неизвестно, но работят заедно, което е истинският въпрос. Премиерът не знае за живота на протестиращите. Те може да са малко, но много ги съзерцават", каза д-р Михайлов.

 

"Когато министър-председателят се отказва да тематизира кризата, това не означава, че той не говори за нея. Точно обратното – той постоянно говори за нея, като не я споменава. Това предизвиква реакция на нетърпение. Това е много несериозно. Така не може. По-скоро да каже какво мисли за тези протестиращи. Борисов заседна във властта. Специализира да жъне победа след победа, разви самочувствие, но се събраха много хора, които го недолюбват. Той изтъква, че България расте, но инвеститори така и не идват. Юнкер може да напише всякакви доклади за България, защото вече е уморен, както от длъжността си, така и от страната ни. Какъв е този мониторинг? Той е смехотворен. Правосъдието ни е катастрофа", категоричен бе анализаторът.

 

Според д-р Михайлов до предсрочни избори ще се стигне само след драстична дестабилизация на властта и паника от страна на Борисов.

 

"Младите в протестите са хора на акцията. Те биха избрали да действат, независимо от призванието и целите. Има голямо несъвпадение между управляващи и управлявани. Левицата лъже, че може да управлява. Не са способни. И вероятно вярват, че са омагьосани да се провалят. Корнелия Нинова има предимство – електоратът е с нея. Тя се изживява като Жана д‘Арк", добави още той пред Bulgaria ON AIR.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 14438 |18.11.2018 Татяна Дончева: Във властта са пробивни, неграмотни и недоучени хора . 15| 16939 |09.11.2018 Румен Гечев: Цяла Източна Европа ни се смее заради Горанов и Борисов . 14| 13639 |21.10.2018 Николай Михайлов: Това управление е деградиращо за българската политическа система . 2| 5465 |13.10.2018 ”Репортери без граници”: Властта да гарантира сигурността на колегите на Виктория Маринова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads