Реклама / Ads
21| 5159 |08.10.2013 НОВИНИ

Е. Михайлова: Парламентът винаги е бил зле, сега е най-зле

.
Екатерина Михайлова Източник: Булфото
Политическите механизми се сливат с корпоративните интереси и всички страдаме. Каква е причината едва вчера НЕК да започне да прекратява договора с „Уорли Парсънс” при положение, че АЕЦ „Белене“ е спрян проект.
 

Това заяви пред бТВ Екатерина Михайлова от ДСБ. Когато има атака срещу някого, една от формите за защита на политик или обществена личност е това, което прави Богомил Манчев.

„Затова толкова много хора говорят за олигархия и мафия. Платон казва, че олигархията е власт на богатите, при която бедните нямат думата“, каза Михайлова.

Един от големите проблеми на държавата е начина, по който функционира съдебната власт. Разследването и прокуратурата трябва да бъдат подложени на контрол, а не да бъдат изцяло в независимата власт. Виждаме през годините как прокуратурата се променя в зависимост от това кой е на власт, добави Михайлова.

Необходимо е да се премине през конституционна промяна и строг контрол върху това, което се прави. Не може КЗК да бъде контролиращ орган по новия Закон за обществените поръчки, категорична е Михайлова. Тя сподели притесненията си от липсата на политическа отговорност и яснота кой взема решенията.

Вече няма и кой да задава въпроси в парламента, като например защо се разваля сега договора с "Уорли Парсънс". Когато има случаи на установяване на несъвместимост, има процедура за изслушване.

Тя определи като тревожно състоянието на институциите. Парламентът винаги е бил зле, но сега е съвсем зле, заяви Михайлова. КС стоеше недокоснат от тези тенденции, а сега беше вкаран в тази ситуация от парламента. Сега от тях зависи дали ще излязат с чест, препоръча Михайлова. Не трябва да се поддава на влиянието, откъде накъде някой ще дава проект за решение преди да ме е чул, посочи юристката.

Пеевски беше избран и се закле като председател на ДАНС. Това е актът, с който встъпва в длъжност, той е подписал клетвения лист и се явява несъвместимост, категорична е Михайлова.

Тя обаче защити депутатът от БСП Иван Иванов, който беше назначен и освободен като зам.-министър на вътрешните работи, но въпреки това остана депутат и участва в гласуването в зала три пъти. Това не е нарушение до момента, в който няма решение на КС, категорична е Михайлова. Ако гласовете в КС са 6 на 6 искането ще бъде отхвърлено, припомни Михайлова. Тогава обаче трябва да се посочат мотивите и на едната и на другата страна, добави тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 11500 |21.09.2013 Витков: Веднъж курва-винаги курва! Не им ща субсидията . 19| 5192 |23.08.2013 Михаил Миков: Парламентът работи, въпреки протестите . 15| 5050 |20.08.2013 Парламентът избира шефа на разведките . 28| 5782 |20.08.2013 НЦИОМ: 12% от младите готови завинаги да напуснат България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads