Реклама / Ads
27| 4831 |03.10.2013 НОВИНИ

Д. Михалевски от БСП призна, че има нужда от реформа в партията

.
Д. Михалевски
Джейхан Ибрямов не отговаря на калинка. Трябва да му се даде шанс на това министерство, но много скоро ще разберем дали Ибрямов заслужава този пост, смята Михалевски.
 

Антисистемната игра срещу парламентаризма е много опасна и това трябва да е следващата ни цел - да я прекратим, заяви по НТВ Димчо Михалевски от БСП, който е и шеф на Комисията по регионално развитите в НС. Ключовата дума, загнездена в съзнанието на хората е нестабилност и това го виждаме и в парламента. Липсата на достатъчно политическо представителство в парламента усложнява ситуацията. Този безумен вот на недоверие е дъното, което сме достигнали. Не само ГЕРБ са виновни за това, а всички. И БСП, една от силите на политическата сцена, носи отговорност, смята Михалевски.

Отговорността е, че както в държавата да се направят поне четири основни реформи, БСП трябва също да се реформира много дълбоко. Все пак в БСП има нещо много ценно -правото и свободата да изразяваме свободно мнение, смята той.


Един от основните проблеми в държавата ни е, че нямаме инвестиционна среда. Инструментът, който премиерът предложи, беше фокусиран малко в далечното бъдеще. Моите аргументи бяха дали имаме време, за да можем да покажем промяна на инвестиционната среда. А Джейхан Ибрямов не отговаря на калинка. Ибрямов има доста организационни качества, не бих му сложил етикета калинка. Трябва да му се даде шанс на това министерство, но много скоро ще разберем дали Ибрямов заслужава този пост, каза още Михалевски.


Ако сега направим избори, те няма да променят коренно обстановката. Чувството за нестабилност е дълбоко вкоренено в съзнанието на хората, коментира той социологическите проучвания. Хората трябва да видят в БСП припознаване; не ни припознават, защото ние също се нуждаем от реформа в БСП, за да ни припознават хората. Трябва да отворим партията, да влязат различни хора в нея, да има много повече прозрачност. БСП също е отражение на всичко, което се случва в последните 20 години. БСП не е еднолична партия, има силен колективен дух и начало, и тя трябва да бъде много по-откровена, смята Михалевски.

 

По темата за това има ли зависимости на БСП от олигархични кръгове, Михалевски каза, че кръговете доколко заслужават думата "олигархични" било друг въпрос. Развивали са се различни присвоявания на бъдещето на България в миналото. Вероятно на кръговете, които вземат решенията в момента могат да се сложат етикетите олигархични, но единственото противодействие срещу тези кръгове, е създаване на широка средна класа в държавата, каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 6448 |05.09.2013 А. Клисарова ви го каза: Има нужда от шлосери, стругари и заварчици . 23| 5515 |01.09.2013 Л. Павлова: В НС имат нужда от твърда опозиция . 26| 4677 |25.08.2013 Д. Михалевски: Планират се 5 млрд. лв. за инвестиции, а всъщност са 3 . 34| 4914 |13.08.2013 Златанова: Реформата в съда се нуждае от справедливост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads