Реклама / Ads
19| 7991 |08.05.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Мика Зайкова: ДПС измисли врътки и фитки за да не се преизчислят пенсиите

.
Мика Зайкова
”. Има ли предложение, при наличие на предложение не можеш да гласуваш в същия ден, а трябва след три дена да гласуваш на второ четене закона. Това го направи ДПС. Всички гласуваха ”за”, но едни гласуваха лицемерно, а други наистина от сърце.” Това заяви депутатът доайен от ”Има такъв народ” Мика Зайкова, която имаше честта да открие 45-ото Народно събрание.
 

Тя каза, че е искала да направи поне едно нещо за хората, свързано с преизчисляването на пенсиите.

 

"В бюджета не са предвидени 50-те лева на Бойко, нали, ама ги даваше. Ние викахме финансовия министър да дойде и да каже има ли, няма ли, колко не стигат, защото трябваха за половин година 185 милиона на месец или 1 110 000 лв. Фискалният резерв той каза, че е пълен - 8 милиарда и половина. Ама не дойде", коментира още Зайкова.

 

Според нея на всеки пет години трябва да се преизчисляват пенсиите, трябва актуализация на бюджета, защото по думите ѝ пари винаги има.

 

Зайкова коментира и работата на 45-ия парламент: Не искам да употребя думата цирк, защото в цирка хората се трудят, работят, това е изкуство и ние им се радваме. Там е лудница. Там хората не работят.


"Първо искам да се извиня на българския народ, че не бях добра орисница, защото парламентът кажи речи свърши много малко работа. Направи нещо важно. Да пресечем поне купения вот и да дадем право на всички български граждани, където и да се намират по света, да могат да гласуват.


На въпрос дали ще бъде и в следващия парламент, тя отговори: "Ако е рекъл Господ. Ще помагам на колегите и в следващия парламент".


Според нея всичко се е правило, за да се спира работата. Тя коментира, че е безкрайно възмутена от отношението на цялото правителство на Бойко Борисов към върховния орган на властта.


"Един министър не можах да чуя там. С изключение на Теменужка Петкова, чието поведение беше просто скандално. Когато на нея депутат ѝ задава въпрос, тя стоеше в гръб в една много неприлична поза и си шушукаше нещо с Десислава Атанасова. Кирил Ананиев пристъпваше като ощипана госпожица, дойде и избяга", коментира Зайкова в ефира на БНТ.


Ще бъдем първи на следващите избори - заяви в заключение Мика Зайкова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6527 |09.03.2020 Владо Каролев: Правителствата ще обясняват с коронавируса провалите си в икономиката . 1| 5322 |02.01.2020 Мика Зайкова:Оставаме най-бедната и корумпираната страна . 22| 14852 |17.03.2019 Д. Бобева: Вицепремиерът Дончев след 8 г. разбра, че структурата на икономиката е лоша . 7| 6445 |26.02.2019 Мика Зайкова: Бедността ни е потресаваща, 53% мръзнат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads