Реклама / Ads
9| 4338 |17.02.2016 НОВИНИ

Миков: От 1999 г. здравето все повече се превръща в стока

.
Михаил Миков
От 1999 г. досега здравето все повече се превръща в стока и днешната политика на правителството задълбочава това. Стоката като отидеш на сергията обикновено я избираш, разликата със здравеопазването е, че не ти избираш стоката, лекарят е посредник, който практически предопределя как ще се лекуваш и най-важното колко ти струва това лечение.
 
Това заяви председателят на ПГ на "БСП лява България" и на БСП Михаил Миков по време на разискванията по вота на недовери.

Председателят на БСП коментира, че в желанието да защити бюджета на НЗОК днешното правителство натоварва още повече българските граждани с доплащане, натоварва и лекарите да определят колко струва болничният лист или да не чакаш с болки два месеца. Не е ясно, ако не искаш да чакаш по какви тарифи ще доплащаш, посочи той. По думите му свободният пазар ще определя здравето и живота на българския гражданин. ГЕРБ ще понесе всичките негативи от водената политика и няма да мине номерът, че министърът не е намерен на някое кръстовище, предупреди Миков.

ГЕРБ очевидно скрито ще подкрепя тази политика, чиято едничка цел е да се намалят или задържат обществените разходи за здравеопазване за сметка на доплащане, каза той. Миков посочи, че ще доплащат онези, които редовно са си плащали здравните вноски, за правото да живеят и да се лекуват. Той отбеляза още, че все по-малко българи виждат смисъл да плащат здравното си осигуряване. По думите му такова компрометиране на системата е резултат от днешната политика. Дали правителството ще смени политиката зависи от гласа на тези, които днес подкрепят вота на недоверие, каза Михаил Миков. Ако правителството не смени политиката, много скоро този вот на недоверие ще бъде вот на недоверие на българските граждани, заключи той.

Според Миков партиите, които днес ще подкрепят правителството, просто не искат да има избори, независимо как политиката се отразява на българските граждани.  Той посочи поименно Патриотичния фронт, "Български демократичен център" и АБВ. Ясно е, че Бойко Борисов във втория си мандат като министър-председател има друга тактика - в първия за три години и половина бяха сменени четирима министри на здравеопазването, във втория ГЕРБ самоотвержено защитава министъра, без ясна политическа подкрепа, министъра, който е подкрепян от политически фракции, които се страхуват да не би днес случайно да има избори, каза още Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4689 |15.02.2016 Миков: Вотът на недоверие не е обречен . 8| 4288 |11.02.2016 Миков: Вотът на недоверие е политически. Здравето е ценност, не стока . 7| 4235 |11.02.2016 Миков: Дясното управление удари най-силно здравето на хората . 4| 4637 |10.02.2016 Закриват повече от половината онкологични отделения в страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads