Реклама / Ads
17| 4323 |20.01.2015 НОВИНИ

Миков за АБВ: Трудно бихме постигнали партньорство с партия в дясно управление

.
„За нас е безспорно ясно, че по-трудно биха се постигнали политически партньорства с една партия, която участва в дясно управление, подкрепя дясно управление и най-вече гласува за десни мерки, защото това би било крайно безпринципно”. Това заяви на пресконференция в централата на БСП председателят на партията Михаил Миков по повод изказването на лидера на АБВ Георги Първанов за евентуално партньорство между двете партии за местните избори.
 

Миков допълни, че е безпринципно да отнемеш на работещите бедни 408 лв. облекчения от облагането на минималната работна заплата и да твърдиш, че си социален коректив. „Не можеш да подкрепиш замразяването на всички социални плащания – на майките, на първокласниците, на хората с увреждания и да говориш, че си за демографска политика, държейки сметка за кризисните ситуации в страната”, каза още лидерът на социалистите. Той определи изказването на Първанов като пореден опит да се отслаби влиянието на левицата в България и да създаде допълнителни вътрешни противоречия в БСП. По думите на лидера на левицата въпросът за възможните партньорства по време на местните избори още не е на дневен ред, но на първо място разговорите ще бъдат с партньорите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. „Разбира се БСП ще търси конкретни партньорства в местните избори. Това ще стане на база на решения на нейните органи, а не с изявления на един или друг неин представител”, каза още Миков.

 

Михаил Миков заяви, че левицата е силно разтревожена от прогнозата на Европейската банка за развитие за икономическата ситуация в България и нейните перспективи. „Коригирането надолу на прогнозния ръст на брутния вътрешен продукт е един индикатор, който не може да не тревожи всички, на първо място - правителството за провежданата икономическа политика. Очевидно е, че една такава корекция в рамките само на 3-4 месеца ще се отрази неблагоприятно на живота на обикновения гражданин”, каза още лидерът на социалистите.

 

Миков коментира засилената външна политическа активност: „Очевидно става въпрос за едно наградно посещение на държавния секретар на САЩ по повод спирането на трите големи инфраструктурни проекта, които бяха реализирани от министър-председателя Борисов и това като констатация на вицепремиера Бъчварова. Ние настояваме правителството да провежда една балансирана външна политика, в която да държи сметка на първо място за интересите на България”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 7124 |17.01.2015 Миков: България няма бъдеще, ако не инвестира в човешкия капитал . 17| 4432 |13.01.2015 Миков ожали разделението на обществото . 11| 4730 |05.01.2015 Миков стяга редиците на БСП във Вършец . 44| 4549 |27.12.2014 Равносметката на Миков: БСП получи най-лошите изборни резултати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads