Реклама / Ads
18| 4626 |01.04.2015 НОВИНИ

Миков: Българите настояват за преразглеждане на санкциите срещу Русия

.
Лидерът на БСП Михаил Миков Източник: Булфото
„Българският народ настоява за преразглеждане на санкциите срещу Русия. И във вашите избирателни райони все повече ще стават колоните от автомобили, които тази година ще изпитат тежки последици от тях”.
 
Това заяви председателят на БСП Михаил Миков от парламентарната трибуна. По неговите думи е станало ясно, че ще има натиск от ЕС към млечни продукти, което ще се отрази допълнително на тежкото положение на българското земеделие. „И вие не искате дори да се разисква в НС този въпрос?”, попита той.

Миков призова външния министър да излезе и да обясни, че санкциите са нещо много прекрасно и се отразяват добре на икономиката и на стандарта на българския народ. „Такова поведение по никакъв начин не съответства на интересите на българските граждани и на авторитета на българския парламент. Защо се страхувате този въпрос да се постави тук и да се обсъди?”, попита Михаил Миков.

„Не за пръв път правим това предложение и се опитваме в пленарна зала да внесем един от ключовите въпроси, с които се сблъсква България в момента – икономически и външнополитически”, допълни по темата народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кристиан Вигенин. Според него не е ясно защо в продължение на няколко месеца НС и мнозинството бягат от дебат по тази проблематика, въпреки че са ясни резултатите от икономическите санкции – те не постигат своята политическа цел.

„Ясни са последиците за България и няма как да не си давате сметка за нарастващото недоволство за определени сектори на българската икономика”, поясни той. Според Вигенин именно пленарна зала е мястото, където може да се обсъдят, както възможните стъпки от страна на България във външнополитически план за поетапната отмяна на санкциите, така и възможните компенсаторни мерки или действия, които могат да подпомогнат засегнатите сектори на българската икономика.

„За вас може би няма особено значение. Сигурно като цяло за българската икономика общият ефект от санкциите няма да бъде съсипващ, но за хората, които произвеждат земеделска продукция в Петричко, примерно, или за малките хотелчета по Черноморието, това е нещо, което съсипва техния бизнес, работа и бъдеще на 100%”, подчерта народният представител. Той призова народните представители, ако ги е страх да поставят тези теми в рамките на ЕС и в отношенията с партньорите, поне да бъдат представени реалните им предложения - как тези хора могат да бъдат компенсирани, как да се спаси определен бизнес и сектори на икономиката и как да спре загубата на работни места.

„Вие представлявате тези хора и бъдете отговорни пред тях”, заключи Кристиан Вигенин.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4785 |31.03.2015 Миков: Внушават ни, че не е момент за промени в устава . 2| 4365 |30.03.2015 Миков: Да бъдат публикувани разговорите при президента за КТБ . 14| 6398 |30.03.2015 Б. Томалевски: Премиерът разделя българите с лъжи за КТБ . 19| 6032 |28.03.2015 Българите - най-мрънкащите хора в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads