Реклама / Ads
30| 5154 |27.09.2013 НОВИНИ

Миков: БСП ще има най-голяма полза от предсрочни избори

.
Михаил Миков, председател на Народното събрание Източник: Булфото
Тази седмица не можахме да приемем няколко много важни закона. Единственото желание на ГЕРБ е да дискредитира Народното събрание.
 

Това заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков пред Нова телевизия, преди заседанието, на което като първа точка ще бъде гласувана оставката му, поискана от ГЕРБ.

Относно отсъствието на „Атака” от пленарна зала, Миков коментира, че от медиите е разбрал, че групата на „Атака” е в Брюксел. Ангажимент на всеки народен представител е да бъде в пленарната зала. Персонално депутатите на "Атака" са поискали да отсъстват, поради ангажимент, каза Миков.

Квесторите преброиха народните представители вчера и кворум имаше. Това, че от ГЕРБ не са се отчели в електронната система си е тяхно персонално решение, поясни Миков. Трябва ли да спрем да работим в НС, когато спре тока. Има механични методи, които позволяват продължаване на работата ни, заяви председателят. Относно работата „на тъмно” в парламента, той заяви, че 42-ото НС е достигнало върха.

Според председателя на парламента лидерът на ГЕРБ е много добър в персоналните обиди, "но това е проблем на средата, в която е израснал и възпитанието му, затова аз не му се сърдя".

От предсрочни избори, Миков вярва, че най-голяма полза ще има БСП, но ситуацията е такава, че страната има нужда от сигурност. Предишният мандат нанесе тежки поражения на българския парламентаризъм, хората имат нужда да се освободят от политиката на ГЕРБ и бюджета на Дянков, заяви Миков.

"Ако успеем на есенната сесия да постигнем напредък в полза на бизнеса, както и добър бюджет, то правителството ще управлява много по-спокойно. Ние сме заявили мерки, които изпълняваме. Предприемаме социална политика дори за хората, които протестират срещу нас", обяви Миков.

"Ние имаме кадрови грешки, но в средата, в която функционира правителството, това се случва. Нормално е политически лица да заемат политически длъжности в кабинета", обясни Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 4998 |21.09.2013 М. Миков: Вотът на недоверие е политическо заяждане . 22| 6360 |20.09.2013 Кутев: Ако има разлика между Пеевски и Борисов, тя е в полза на Пеевски . 51| 4893 |08.09.2013 Миков:Не се чувстваме заложници на протестиращите . 28| 5160 |06.09.2013 Миков: Когато народът е обединен, никой не може да го спре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads