Реклама / Ads
0| 4779 |26.07.2015 НОВИНИ

Миков: БСП ускорява своята дейност в НС

.
Михаил Миков
„ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ускорява своята дейност по всички показатели. Това утвърждава БСП като основна опозиционна сила и алтернатива на днешното дясно управление, прокарвана от четворната и по-широка в определени ситуации коалиция”.
 

Това заяви пред журналисти в централата на БСП председателят на партията Михаил Миков след края на провелото се заседание на Националния съвет на левицата. Той обясни, че на проведеното заседание са били очертани перспективи за есента, по политически въпроси, които трябва да бъдат поставени. Той подчерта, че като изключително важна е била очертана дискусията по демографската криза и решенията, които трябва да бъдат предложени на правителството, когато се изготвя бюджетът за следващата година. „Това е стратегически въпрос за България, който ние ще отстояваме пред следващите дни и есента. Ще следим много внимателно какво прави правителството по този въпрос”, заяви председателят на БСП.

 

Миков обясни, че втората част от заседанието на НС на БСП е била посветена на подготовката на левицата за предстоящите местни избори. Той коментира, че БСП води разговори в рамките на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, но и с други партии, които споделят стандартите за лявото управление и утвърдената платформа на левицата, също и по отношение на номинираните кандидати. „За нас е от основно значение политическата платформа на кандидатите, които участват в изборите. Не става въпрос само за спечелване, а и за капацитет за прокарване на лява политика”, категоричен бе Миков.

 

Говорителят на НС на БСП на БСП и зам-председател на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов заяви, че на провелото се заседание Националният съвет е утвърдил кандидати на левицата за 84 общини.

 

„За периода от 29 април до 25 юли в БСП са се провели 134 общински и районни конференции – 35 районни, 99 общински. В 7 общински организации до момента не е издигнат кандидат – Габрово, Белица, Антоново, Пазарджик, Бобов дол, Якуруда и Сатовча”. Това заяви зам.-председателят на БСП Бойко Великов. Той подчерта, че има общини, където конференциите все още продължават и предстои номинацията на кандидатура.

 

Бойко Великов обясни, че от 24 районни конференции в София, в 24 има издигнати кандидатури – 22 от кандидатите са членове на БСП, 2 са безпартийни. Той съобщи, че от 5 районни конференции във Варна има 1 утвърдена кандидатура, 4 предстои да бъдат утвърдени  от конференция. Зам.-председателят на левицата каза още, че в Пловдив са преминали 6 районни конференции и във всички 6 района са издигнати кандидати за кметове – 5 членове на БСП, 1 безпартиен. „75 от кандидатите, избрани в 93 общински конференции са членове на БСП, 14 от кандидатите са безпартийни, 1 кандидат от ЗС „Александър Стамболийски” , подкрепен от БСП и 3 независими кандидати, подкрепени от БСП”, заяви той.

 

Бойко Великов обясни, че най-младият кандидат на БСП до момента е на 30 години, а най-възрастният е на 69: 30-40 години – 13 кандидати; 40-50 години – 36 кандидати; 50-60 години – 31; над 60 години – 12. По думите му от общо 92 общински конференции, формулата за участие в следващите избори е – в 78 общини БСП ще участва самостоятелно, в 4 общини ще има инициативни комитети за кандидати за кметове и листите за общински съветници: Хаджидимово, Дупница, Раднево и Суворово; в 7 общини ще има коалиции и за кандидатурите за кмет, и за листите за общински съветници – Симитли, Кресна, Лясковец, Криводол, Монтана, Перник и Метковец; в 3 общини ще има кандидатури за кмет, подкрепени от БСП – Роман, Вълчедръм  и Ракитово. По отношение на формулата за участие в листите за общински съветници, той обясни, че в 1/3 БСП ще има самостоятелно участие. Той обясни, че конференците ще продължат до началото на септември.

 

Бойко Великов обяви и утвърдените вече кандидатури за кметове на областни центрове: Михаил Мирчев – София град, Милан Богдански – Благоевград, Евгени Мосинов – Бургас, Валентин Ламбев – Велико Търново, Минчо Казанджиев – Ловеч, Камелия Трифонова – Монтана, Ерик Рангелов – Перник, Божидар Йотов – Русе, Кольо Милев – Сливен, Стефан Сабрутев – Смолян, Стефан Шишков – Стара Загора, Красимир Костов – Шумен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4489 |23.07.2015 Миков: Ситуацията за промените в Конституцията придоби комичен оттенък . 0| 4505 |22.07.2015 Миков: Предлаганите промени в Конституцията не гарантират по-бърз и по-справедлив процес . 0| 4709 |18.07.2015 Миков: На изборите БСП се стреми да достигне 600 000 гласа . 0| 5797 |17.07.2015 Миков: С тази пенсионна реформа по-малко хора ще стигат до пенсия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads