Реклама / Ads
0| 4715 |09.07.2015 НОВИНИ

Миков: БСП не е виновна за фалита на КТБ

.
Михаил Миков
Гръцкият случай е сигнал за Европа, но и за всички останали. Тя трябва да стане по-социална. Мисля си, че преговорите все пак вървят добре.Това каза предаседателят на БСП Михаил Миков по БТВ.
 

"Интересно защо, въпреки че положението в Гърция е тежко, българи продължават да ходят да работят там, а гърци не идват у нас?", попита Миков. Според него все още има среда за политически консенсус. Относно загубите за българския бизнес след кризата в Гърция, Миков каза: "България трябва да бъде подпомогната от Европа, ако наистина Съюзът е солидарен към нас", добави социалистът.

 

Той се пошегува, че добре че е била кризата в Гърция, за да се обърне повече внимание на най-бедния регион - Северозападът. Председателят на БСП коментира и темата за КТБ. "Много се говори, но трябва да се действа. Всичко трябва да излезе на масата - фирми и преференциални лица, които са получавали облаги от КТБ. Персоните, които свързани с тази афера, трябва да излязат наяве.

 

Не мисля, че само Цветан Василев е виновен. Категорично не смятам, че нашата партия е виновна за фалита на КТБ", обяви той. Орешарски носи толкова отговорност като министър-председател, колкото му е определил законът, допълни той. На въпрос даван ли ви е подкуп, за да се откажете от поста, Миков каза: "Това е спекулация, която целеше да хвърли петно върху БСП. Не желая да коментирам това твърдение, след като няма доказателства. Търсете тези, които са го казали.

 

За мен този случай е приключил. Няма друга партия, която по по-прозрачен и демократичен начин да избира ръководството си", увери Миков. Това ще мине, уверен е той. Водещият цитира думите на Драгомир Стойнев, който е присъствал, когато Сергей Станишев е обявил това. "Казвам много ясно, че това е едно внушение. Има отделни членове, които вредят на партията. Вътрешнопартийни борби в партията"

 

Михаил Миков направи равносметка за една година на поста: "Ясен политически профил в БСП за една година, промени в отговорността на всички равнища, ясни правила и отговорности, ясна политика". Ще се срещнете ли с Първанов, попита водещият. "Да защо не. До края на сесията ще се срещнем, но не бива да й се предава такава важност", категоричен бе Михаил Миков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5038 |08.07.2015 Оманският фонд съди България за фалита на КТБ . 0| 4324 |07.07.2015 Миков: Сезираме Конституционния съд за Закона за здравното осигуряване . 0| 5048 |06.07.2015 Михаил Миков: Пряката демокрация може да се използва, за да сплоти, а не да разедини един народ . 0| 4815 |06.07.2015 Миков: Референдумът в Гърция показва отношението към неолиберализма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads