Реклама / Ads
0| 4594 |01.04.2016 НОВИНИ

Миков: Честит 1 април, на който се отчитат 2 мандата на правителството

.
Михаил Миков
Честит 1 април, на който се отчитат два мандата на правителството за сегашната политика, заяви председателят на ПГ на „БСП лява България“ Михаил Миков в декларация от името на група. Единственото вярно в декларацията, която беше изчетена преди малко е датата, на която се прави – 1 април.
 
Честит 1 април, български граждани. Честит 1 април, на който се отчитат два мандата на правителството за сегашната политика, за сегашното управление на България, за сегашните така наречени реформи, които изкараха българските лекари по улиците на градовете, които поставят живота и здравето на българските граждани в постоянен ежедневен риск“, посочи той.

Миков заяви, че реформите правят така, че оскъдният бюджет за образование ще се разпределя и към частните училища. „Реформи, които в енергетиката се свеждат до това, че около година не може да се намери кредитор, който да поеме някакви ангажименти и да предостави средства. В същото време американските централи продължават да бъдат в същите отношения, каквито бяха преди година. Това за енергетиката. В общините - генериране на задължения около 1, 200 млрд. лв., които все повече ще натоварват в перспектива местното самоуправление и живота на гражданите в тези общини. Защо се прави този кризисен пиар?“, попита той и обясни, че все повече граждани разбират, че управлението на днешното правителство на Бойко Борисов води страната към безпътица.

 „Води страната към обезлюдяване. Тенденцията на намаляване на населението до 40 000 души годишно по никакъв начин не е във вниманието на правителството“, заяви председателят на БСП. Миков отбеляза, че все повече българи разбират, че едно е да говориш, едно е да излизаш по телевизията и съвсем друго е да правиш пътища дори и във Видинско. Миков обяви, че когато е дошло новото правителство, са били спрени проектите за ремонт на пътищата в този регион. Не може общите приказки да заместят усещането на българските граждани за безпътицата, в която правителството води България. Правителството не може да защити интересите на България и последният пример според него е било споразумението с Турция.

Българските граждани разбират, че днешната управляваща коалиция, раздирана от вътрешните си противоречия и от кухненските разправии за министерски постове и за разпределяне на средства, не може да даде такава промяна в България. „Нужна е алтернатива за страната и „БСП лява България“ като опозиционната сила в този парламент ще предложи такава алтернатива, а другото е първоаприлско“, заяви Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4197 |31.03.2016 Миков: Явното гласуване води до по-голяма зависимост на ВСС от изпълнителната власт . 0| 4409 |30.03.2016 Миков: Кабинетът да прекрати войната срещу гражданите в здравеопазването . 0| 7215 |29.03.2016 Секс и лъжи: най-честите нарушения в самолетите . 0| 4165 |22.03.2016 Миков: БСП осъжда строго актове на варварство и тероризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads