Реклама / Ads
6| 4323 |29.05.2015 НОВИНИ

Миков: Лявата посока е необходима не само за БСП, а за обществото

.
Михаил Миков говори на пловдивски социалисти
В левите партии текат процеси на връщане към социалната държава. БСП трябва да може да отговори на този въпрос и на тези очаквания на хората. Лявата посока е необходима и за обществото ни.
 
Това заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков, който  заедно с  Георги Гергов, председател на БСП в Пловдив се  среща с актива на БСП в града.Повече от два часа лидерът на социалистите отговаря на  въпроси, свързани с водената от БСП политика за съхранение на българското здравеопазване, за справедлива съдебната система, за образованието на децата. Не бяха подминати и въпроси за вътрешнопартийната организация на БСП и кондицията на партията за  местните избори през октомври.

 

„В момента, в България не повече от 36% от бюджета се разпределят за социални дейности – образование, здравеопазване, докато в други страни този процент, ако не е над 40%, не се говори даже за социално ориентирана държава. Това е и ролята на БСП – да търси начините за увеличаване на средствата, които ще се разпределят за покриване на социалните дейности”, обясни лидерът на левицата.  

 

„Днешните управляващи отнеха правото на 10-процентното преотстъпване на данъка за хората с минимална работна заплата. Сумата, която трябваше да им бъде възстановена възлиза на 430 лв. за година”, припомни Миков. По думите му дори предвиденото увеличение на минималното трудово възнаграждение не може да компенсира това, което е било отнето чрез премахването на тази отстъпка. „Ние управлявахме и увеличавахме доходите, въведохме възстановяване на 10%-ния данъкза хората на минимална работна заплата – близо 300 000 души. Това е  хлябът на тези семейства всеки ден”, подчерта председателят на БСП. 

 

Социалистите се обърнаха към лидера на левицата с редица въпроси. Попитаха го и за това какъв е курсът на партията, на исканията на коя социална прослойка отговаря тя. Според Миков БСП защитава правата на работещите и работи за създаване на условия за развитие на предприемчивите: „Това е ляв курс, той се различава от позициите на други, уж леви, но управляващи с десни партии в момента структури. 

 

Пловдивските социалисти попитаха председателя на БСП и за готовността на партията за предстоящите избори. Той отговори, че до местния вот на есен има достатъчно време и една добре структурирана партия като БСП ще постигне единство. По думите му, ако има разногласия и липса на мотивация, тогава и две години няма да стигнат, за да може партията да спечели изборите.

 

„Победата на изборите трябва да мотивира всеки един от нас. Да бъдем реалисти, да не се връщаме назад, сега е нужна партия, която да е близо да хората – ние, вие, които сме всекидневно и в постоянен контакт с тях, трябва да ги изслушваме и открито да говорим за проблемите им”, призова Михаил Миков. „Трябва ясно и на висок глас да заявяваме своите  позиции и да ги отстояваме”, категоричен бе лидерът на социалистите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4638 |17.05.2015 Миков: Честито приемане в ЮНЕСКО . 6| 4447 |15.05.2015 Миков: Искаме яснота за случилото се в КТБ . 13| 4425 |11.05.2015 Миков: Има сериозни изпитания в Европа, да се противопоставим заедно . 25| 5065 |08.05.2015 Миков: Важен е приносът на българските граждани в антифашистката съпротива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads