Реклама / Ads
8| 4610 |26.04.2015 НОВИНИ

Миков: Младите да обсъждат проблемите на ЕС

.
Михаил Миков
„Скъпи приятели от Благоевград, много се радвам, че съм тук, но най-вече се радвам, че една идея, която тръгна от нашата делегация в Европейския парламент, вече се реализира“.
 

Това заяви председателят на БСП Михаил Миков при откриването на информационен офис „Солидарност“ в Благоевград, дело на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент. Офисът се намира на бул. „Св. св. Кирил и Методий“ № 2, а неговата цел е да осигури връзка между жителите на региона и представителите на българската левица в ЕП.

 

В обръщението си към гостите Миков изрази надежда, че процесът ще продължи и в други български градове, каквито са плановете на евродепутатите. По думите му инициативата не бива да е само възможност да се направи нещо пред медиите: „Смятам, че това е една много сериозна стъпка към това младите хора, студентите от университетите на Благоевград, да идват тук и да дискутират, да бъдат солидарни, да обсъждат проблемите на ЕС, които като че ли са ясни, но и най-вече онези, по които БСП и ПЕС търсят мнението на гражданите“, подчерта лидерът на социалистите.

 

Михаил Миков призова посетителите на центъра да бъдат активни и да задават своите въпроси, като ги увери, че те ще стигнат до представителите на левицата и в европейския, и в българския парламент. По думите на председателя на БСП това е истинският смисъл на усилията за създаване на информационните офиси.

 

В церемонията по откриването участваха и членовете на Европейския парламент от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите Илияна Йотова, Георги Пирински и Момчил Неков.

 

На свой ред евродепутатът Илияна Йотова каза: Гласът Ви трябва да бъде чут в Европа, решенията в Брюксел не остават там. „Европа не е такава, каквато я познаваме от 2007 г., когато се присъединихме към Европейския съюз. Буквално всеки ден се налага да се борим за нашите ценности“, заяви евродепутатът Илияна Йотова. По думите й гражданите на Благоевград сами ще се убедят колко полезна работа може да се свърши в информационните офиси.

 

„Осем години, след като станахме членове на ЕС все още сме далеч от своите граждани, а целта на тези офиси е да предоставят информация точно с какво се занимава българската делегация в ЕП“, отбеляза Йотова. „Не по-малко важна задача е ние да чуем Вашите послания чрез тази информационна мрежа, в която взаимно да си бъдем от помощ. Защото Вашият глас трябва да бъде чут в Европа. Защото решенията, взети в Брюксел, ни касаят пряко, те не остават там“, категорична бе тя.

 

Евродепутатът Георги Пирински представи накратко своята работа в Европейския парламент и по този начин онагледи една от задачите, които ще изпълняват информационните центрове в бъдеще. А неговият колега Момчил Неков, който работи в комисията по култура и образование на ЕП, се ангажира да отстоява интересите на благоевградчани, не само в тези две направления, но и по отношение на интересите на земеделците от региона, които обхваща сферата на дейност на другата комисия, в която членува – по селско стопанство.

 

На свой ред народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кристиан Вигенин изказва благодарност, както на делегацията на левицата в Европарламента, така и лично на председателя на БСП Михаил Миков и партийното ръководство за това, че са направили възможно откриването на информационния офис.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5068 |25.04.2015 Миков: Правителството заменя реални политики със силно медийно присъствие . 20| 4590 |23.04.2015 Миков и младите в БСП: Не на агресията! . 18| 4735 |23.04.2015 Миков: Няма реформи, само се говори за тях . 11| 4476 |22.04.2015 Миков: България е изключена от всички разговори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads