Реклама / Ads
12| 4885 |07.08.2015 НОВИНИ

Миков: За млекопроизводителите ни компенсации от Европа няма да има

.
Михаил Миков
Вече няколко месеца се опитваме да накараме правителството да осъзнае, че в сектора млекопроизводство у нас има сериозни проблеми и трябва спешно да бъдат предприети мерки за решаването им. Тези проблеми не са измислени. Те не са се породили случайно, а са резултат на неспособността му да предвиди последиците на своето бездействие, както и на липсата на воля да се защити българският производител. Днес са засегнати стотици хиляди животновъди, малки ферми и стопанства. За тях държавата не прави нищо. Това написа във Фейсбук Михаил Миков.
 

Какво доведе до тук? Ударът върху българското млекопроизводство идва по няколко линии: премахването на млечните квоти, средно три пъти по-високите субсидии в Европейския съюз и най-сетне - благодарение на позициите на българското правителство към Русия по въпроса за санкциите, което доведе до забрана за внос на наши стоки и продукти на руския пазар. БСП е против тези санкции, които нанасят преки и косвени щети на България. България трябва да получи справедливо обезщетение за загубите, които търпи ежедневно. В другите европейски страни пострадалите от нереализирана продукция в Русия производители получават компенсация за загубите си. Но не и у нас..., сочи Миков.

 

Съществена част от проблема е тъкмо антибългарската позиция на нашето собствено правителство по въпроса с искането за компенсации от Европа. Днес разбираме, че такива няма и не се предвижда да има. Очевидно е, че правителството не може да се справи с осигуряване на компенсации за българските производители. Едно е да се снимаш с изтъкнати европейски държавници, друго е да защитиш интереса на българския производител. Първото е лесно и не изисква на всяка цена мъжество, а второто – доста по-трудно и работа за хора с воля и характер. Преди години Полша имаше подобен проблем със свинското месо и успя с решителната си и отговорна външна политика да защити полските производители. Но нашето правителство не може да направи това за българските производители, категоричен е Миков.

 

Затова днес, за пореден път през последната половин година призовавам нашето правителство да вземе спешни и отговорни мерки за защита на българското млекопроизводство. България трябва да се научи да отстоява интересите на своя народ. Членството ни в ЕС не изключва това по никакъв начин. Днес аз призовавам всички българи: понеже правителството не може, нека ние защитим нашето млекопроизводство. Нека да предпочетем млечните продукти, които са произведени в България, пред вносните. Това е солидарност, това е патриотизъм, заяви лидерът на БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5443 |05.08.2015 Миков: Бригадирско движение е доказало градивността на левите сили . 16| 5720 |31.07.2015 Миков: Плевнелиев е успял бизнесмен и неуспял политик . 0| 4767 |26.07.2015 Миков: БСП ускорява своята дейност в НС . 0| 4479 |23.07.2015 Миков: Ситуацията за промените в Конституцията придоби комичен оттенък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads