Реклама / Ads
69| 5607 |16.04.2013 НОВИНИ

Миков: По мое време не се подслушваше така

.
Михаил Миков Източник: Булфото
Няма доказателства, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е разпореждал незаконно подслушване. Няма основание Цветанов да се оттегли от листите. Ако е разпореждал незаконно подслушване, това е престъпление, но е ясно че няма такова разпореждане.
 

Това заяви пред БТВ бившият депутат от ГЕРБ Димитър Лазаров. Той потвърди, че министърът и директорът на ДАНС осъществяват контрол върху дейността. В закона обаче пише, че ръководителите на СДОТО осъществяват контрола за правомерното използване на СРС-тата, припомни Димитър Лазаров.

Лазаров и водещите припомниха всички скандали, свързани със СРС през годините и през различните правителства, конкретно случаят "Галерия" по времето на правителството на Станишев.

Министърът е длъжен да знае, че се използва подобна техника по презумпция. Знаел, не знаел, въпросът е дали е осъществявал контрол, отговори бившият вътрешен министър от БСП Михаил Миков.

Миков заяви, че докато той е оглавявал МВР, подобни устройства не е имало. Специализираната техника, с която се е подслушвало нерегламентирано, е била купена по времето на управлението на ГЕРБ, по думи на социалиста.

Проблемът беше, че се провеждаше политика, в която това се считаше за нормално – използването на СРС. От времето на скандала с Ваньо Танов казахме, че въпросът с регламента стои, припомни Миков. Тогава от службите обаче дори отрекоха, че притежават подобни мобилни устройства.

Миков заяви, че  единият от тримата обвинени – Камен Костов, сега е назначен в АЕЦ "Козлодуй” и получавал по-висока от депутатска заплата. Другият от тях – Сергей Кацаров, пък бил назначен лично от бившия МВР шеф Цветан Цветанов. По думите на Миков "той дошъл от прословутия БОП, който е политическия юмрук на ГЕРБ в МВР”.

И двамата участници в разговора се обединиха около тезата, че МВР не трябва да се занимава с политическа дейност и да изпълнява политически поръчки, но това все пак се случва.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4835 |06.04.2013 Oпасно време в 8 области за неделя . 4| 5509 |06.04.2013 Фандъкова няма време за губене като депутат . 6| 5050 |04.04.2013 Райков: По време на избори развитието на страната не може да спре . 1| 5697 |31.03.2013 Затоплянето на времето идва със силен вятър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads