Реклама / Ads
23| 5356 |25.07.2010 НОВИНИ

Миков нападна МВР, бандата на Сумиста била известна

.
Михаил Миков
Част от лицата от прикючилата акция “Килърите” са били известни с деянията си на полицията около шуменското убийство на Румен Рачев.
 
Това заяви пред БНР членът на Комисията по правни въпроси и заместник-председател на ПГ на “Коалиция за България” Михаил Миков.

“Искам да поздравя обикновените служители на "Криминална полиция”, които са стигнали до разкритието на този случай. Два дни тече полицейска акция, задържат се 20 лица, оказва се после, че от тези 20 – петима са участници, 14 са свидетели. Премиерът и вътрешният министър правят гръмка пресконференция – това са щрихите”, коментира иронично Миков относно акция "Килърите”.

Относно информация в медиите, че премиерът Бойко Борисов бил поръчка на Петър Стоянов-Сумиста, който е задържан във връзка с убийството на Юри Галев, Миков коментира: "Нямам достатъчно информация. Това не е сензация, периодически се появяват такива информации. Обикновено такива информации нито се отричат нито се потвърждават, а се появяват като мними журналистически публикации. Тези групировки на организираната престъпност създават усещане в обществото за извънредност, посочи Миков. Това трябва да е предмет на внимателни и бързи общи действия на прокуратурата, полицията, ДАНС, НСО. Ако това продължава да се вихри в публичното пространство, то не може да не създаде извънредност”, заяви Миков.
Бившият вътрешен министър се спря и на темата за специализираните съдилища, които кабинетът предлага. Има извънредност в начина на формирането на извънредния съд, има особен начин на формиране на съда, където на едно място се събират министри, депутати, съдии, представители на организираната престъпност. Формирането на този съд не е необходимо на България, на България е необходима универсално действаща съдебна система на всички равнища и да изпълнява препоръките на доклада на ЕК, твърди Миков. Според него внесеният вече законопроект говорел по-скоро за извънреден съд.
Депутатът Явор Нотев, от "Атака" бе категоричен по БНР, че партията ще подкрепи в Народното събрание законопроекта за създаване на специализирани съдилища.

На въпрос за спецификата им Нотев каза, че темата е гореща и трудна и законодателите „ходим по тънък лед".

Няма съмнение, че този законопроект, подкрепен от ГЕРБ, ще стане закон, след като управляващата партия е решила, че има нужда от такъв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4501 |21.07.2010 М. Миков: Институциите да не си прехвърлят топката . 9| 4773 |15.07.2010 Трайков връща Кремиковци на Митал? . 40| 7107 |15.07.2010 Костов и Цветанов нападнаха Станишев, питат го дали е бил зарзаватчия . 2| 4490 |11.06.2010 МВР дължи милиони на съкратените от Миков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads