Реклама / Ads
24| 4481 |21.03.2015 НОВИНИ

Миков напомни за Шрьодер: До изборите -всеки ден и час при хорага

.
Михаил Миков взе думата след Станишев
Ще бъде силен сигнал към нашите активисти, към нашиге потенциални кандидати оттук до изборите всеки ден, всеки час да сме при хората, при техните проблеми". Това каза по време на откриването на семинара "Местните избори - важна битка за БСП" председателят на левицата Михаил Миков.
 

Той направи сравнение между сегашната ситуация в България и онази кампания на Шрьодер, когато Германия е била наводнена, а той е изоставал с 15%, но е бил всеки ден при хората, на терен, там, където имат проблем. "Мисля, че ще бъде силен сигнал към нашите активисти, към нашите потенциални кандидати -оттук до изборите всеки ден, все час – при хората. Без конкретно обръщане към конкретни проблеми, трудно ще бъдем полезни и на кампанията за предстоящите местни, и трудно ще успеем да преведем защо лявото е свързано с най-пълноценната защита на интересите на българина“, категоричен бе лидерът на БСП. По думите му в големите общини, управлявани от ГЕРБ, активистите на левицата, общинските съветници трябва да заслужат още сега, преди изборите, правото да бъдат наричани основна опозиционна сила чрез поставянето на важните за хората проблеми, които местната власт не решава.

Михаил Миков заяви, че предстоящата кампания ще бъде тежка, защото  левицата е в опозиция, но тази среда на опозиция дава други възможности. „Дава други начини да се осмисли и разбере каква е разликата между лява и дясна политика. Смятам, че работата по левите стандарти върви добре“, каза още лидерът на левицата. Според него кампанията може да бъде добра в опозиция, защото точно в тези месеци ще се проявят ефектите от политиката на управляващите. Той даде пример със здравеопазването, където още през май пред вратите на болниците ще се появят списъците и ценоразписите и когато лимитите свършат, пред нуждаещите ще има три опции – да си платят, да чакат следващия месец или да търсят из България обществена болница, която не е изчерпала лимитите си.  

Според Миков всичко, което трябва да се каже в тези избори за едно по-ясно политическо позициониране, е свързано с икономиката. „Никой не разбра, че МВФ е бил на мисия в България и потвърждава крайно негативната икономическа оценка, дадена и от ЕК, за икономическите перспективи в страната“, добави председателят на БСП.  


Като друг проблем лидерът на БСП посочи високият процент на негласуващи на последните избори – 50%. „Мисля, че трябва да обърнем специално внимание на хората, които не отидоха да гласуват, да поговорим с тях – толкова много ли не вярват на политиците, толкова ли всичко е изгубено като възможности за решение с демократични политически механизми“, каза още Миков. Той припомни знаменитото есе на Хесел, който казва: „възмутете се“. „Ние трябва да накараме хората да се възмущават, защото им е безразлично, защото им е скучно. Ние трябва да умеем да ги накараме да се възмущават за конкретните проблеми, които ги заобикалят и разбира се да даваме отговори и решения“, каза още Миков.

Миков коментира и изборите в Сърница, като заяви, че никой не е попитал как така се е случило, че недействителните бюлетини за кмет са 1,89%, а за общински съветници – близо 20%. Относно представянето  на БСП на изборите там, лидерът на социалистите каза, че то ще бъде разгледано на заседание на Изпълнителното бюро във вторник.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4494 |20.03.2015 Михаил Миков: Трябва да бъдем последователни и критични . 10| 4672 |20.03.2015 Миков и Станишев стягат редиците във Варна преди местния вот . 18| 4784 |20.03.2015 Миков: Бедността става все по-голяма . 42| 5138 |19.03.2015 Миков: Президентът заблуждава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads