Реклама / Ads
7| 4205 |19.11.2015 НОВИНИ

Миков: Няма перспектива пред страната с този бюджет

.
Михаил Миков
Бюджетът се приема в отсъствието на премиера, който има по-важна работа.Неусетно в този бюджет е включена и актуализацията. След 25 октомври все повече невидими резултати от днешното управление се виждат, а гражданите е започнат да ги усещат все повече, каза от парламентарната трибуна председателят на БСП Михаил Миков по време на дебатите по първото обсъждане на Бюджет 2016, предаде Фокус.
 
Ако през февруари финансовият министър каза, че няма да има актуализация, ако премиерът заявяваше, че който министър иска пари за актуализацията да си напише оставката, днес виждаме актуализация, която по същество е провал на изпълнението на бюджет 2015 г., въпреки гръмките приходи за повече приходи. През 2015 и 2016 се задълбочава тенденцията на най-бързо нарастване на дълг като процент от БВП, която започна от 2009 г.”, заяви Миков.

По думите му, има увеличение на разходите с 2 млрд. лв. за сметка на 5, 3 млрд. лв. външен дълг и по 740 лв. на всеки български гражданин. „Слагаме към това винетките, градините, увеличението на социалноосигурителните вноски на земеделските производители, слагаме повишеният данък на хората с минимална заплата. Казваме на българските граждани-честито за тези видими резултати които ще усетите през 2016 г. с тази политика в този бюджет”, допълни Миков. Той подчерта, че това е бюджет, който стабилизира бедността, не държи никаква сметка за тежката демографска перспектива пред България.

Това е бюджет на задълбочаващите се неравенства, което е свързано и с данъчната политика на правителството и с параметрите на бюджета, които не държат сметка как ще издържат общините. Не виждаме перспектива пред страната с този бюджет. Ако триумфалното печелен на изборите беше отчитано доста мощно в медиите, то днес всяка от партиите, подкрепяща управлението търси начин да се разграничи от този бюджет”, заяви Миков. Той подчерта, че е ясно, че през следващата година ще харчим все повече пари, защото е нова изборна година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5448 |19.11.2015 Адвокат на стрелеца от Лясковец: Петков няма съзнанието за вина . 1| 6417 |18.11.2015 Недим Генджев: В Корана няма 77 девици в рая за убийство . 13| 4395 |17.11.2015 Миков: Шенген практически не съществува . 22| 4181 |17.11.2015 Миков: Президентът работи срещу интересите на страната ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads