Реклама / Ads
18| 4798 |18.11.2008 НОВИНИ

М. Миков: Опозицията или желаещите дискредитация на БСП са разпратили СМС-ите

.
Нямало списък с т.нар. "олигарси", но при данни и факти прокуратурата, и МВР щели да действат, без да се съобразяват от социалния статус на лицата, предупреди вътрешният министър.
 

 

Най-малко БСП има интерес от ескалация на напрежение от ченгеджийски активни мероприятия, обяви по БТВ министърът на вътрешните работи Михаил Миков във връзка с СМС-скандалите, които се развихриха вчера. В СМС-ите се твърдеше, че БСП готви "чудовищен сценарий" за страната. За Миков по-скоро опозицията или пък хора, които искат да дискредитират БСП, биха имали интерес да ги разпратят. Затова СМС-ът не бил предмет на разследване, а по-скоро на политически анализ Министър Миков обясни, че БСП продължавала да води битка срещу хората, придобили имуществото си по престъпен начин и срещу организираната престъпност. Той оповести, че нямало списък с т.нар. "олигарси", но при данни и факти прокуратурата, и МВР щели да действат, без да се съобразяват от социалния статус на лицата. Що се отнася до удара, нанесен на бизнесмена Христо Ковачки, Миков обясни, че това било част от работа, продължила доста време.

mikov_bsp.jpg
 снимки Вяра Йовева

Вътрешният министър коментира и твърденията на ген. Атанас Атанасов за това, че в разработката "Лиана" било замесено и името на министър Джевдет Чакъров. Той каза, че всички тези генерали станали генерали за по една нощ, но все още не разбирали, че МВР вече не е част от въоръжените сили. Затова те правели политика със събраната им и изтеглена информация, която пускали по малко в публичното пространство и така я легитимирали. Това, което говорел Атанасов, било част от неговата игра. Министър Миков нямал такава информация, но обществото ни се хранело от такъв тип информация. Министърът изрази надежда, че ще има справедливи санкции за тези, които изнасят информация. 

Миков добави още, че нямало основание за преосмисляне на политиката с ДПС, защото били успешни коалиционни партньори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4565 |08.10.2008 Опозицията иска да не се харчи бюджетния излишък . 26| 4652 |03.10.2008 Опозицията готви мотиви за вот на недоверие към правителството на Станишев . 25| 4918 |04.09.2008 Нено Димов: Опозицията е комична; управляващите - трагични . 29| 6695 |31.08.2008 Червеният депутат Георги Юруков: Опозицията е от „политически мъртъвци"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads