Реклама / Ads
38| 5010 |01.08.2014 НОВИНИ

Миков: Оставаме против актуализацията на бюджета

.
„Ние приехме да дискутираме, въпреки че имаме ясна позиция, заявена в пленарна зала и която не е променена по отношение на Закона за държавния бюджет. Този приятелски формат, в който водим днес разговора, не може да подмени дискусията в пленарна зала“, допълни Миков. Той обяви, че БСП остава на позиция против актуализацията на държавния бюджет и актуализиране този на здравната каса.
 

„Големят въпрос е, че не може един служебен кабинет да има амбицията да реши подобни сериозни проблеми за такъв кратък срок. Второ – предлагам да се публикуват стенограми на всички записи, включително и тези за банките. Другият принципен въпрос е за „вързаните ръце“ на служебното правителство. Отсъствието на сегашното правителство в оставка и незнанието на състава на бъдещето, ние трудно бихме коментирали техните намерения и компетенции. Тогава бихме могли да дадем политическите си оценки“, подчерта Миков.

Според него „отговорните народни представители биха гласували само ясно разписани правила“. „Що се отнася до актуализацията на НЗОК, тук сме 3 от парламентарно представените партии и аз декларирам, че ние ще подкрепим пази актуализация. По темата се усеща един изкуствено създаван обществен и политически натиск. Не бива институциите да работят под натиск“, заяви лидерът на БСП.

Ще ви помоля да ни извините след около 15 минути. Ще напуснем срещата, защото знаете, утре предстои Бузлуджа. Имаме работа за вършене. Пак заявявам, че ние сме против актуализацията на бюджета. Оставаме отворени за всякакъв диалог, завърши Миков.

На финала настъпи лек скандал между президента и Миков. Росен Плевнелиев отново спомена, че парите от актуализацията ще са нужни за разплащане със строители, лекари и че тези пари са необходими. Миков леко ядосан отговори: "Пак ви казвам, че ние сме против, едни 4 млрд. лева да се дадат на служебното правителство и те да се харчат без контрол от Народното събрание". Президентът не отговори нищо и даде думата на лидера на ГЕРБ Бойко
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5536 |30.07.2014 М.Миков: Лидер съм, а не магьосник . 18| 5461 |30.07.2014 М. Миков: Оставяме много работа на 43-то народно събрание . 19| 4635 |29.07.2014 Миков: Мотивите за актуализация са противоречиви . 13| 4863 |28.07.2014 Сред БСП и реформаторите се обявиха против актуализацията на бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads