Реклама / Ads
18| 7399 |29.02.2016 НОВИНИ

Миков: Първанов заслужава "Оскар" за ролята му на социалист

.
Михаил Миков
„Хората усещат, че живеят по-несигурно. Полицията отсъства и има демотивация сред униформените. Отсъства държавата. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков пред бТВ. по повод последните случаи на насилие. По думите му от българките политици Георги Първанов заслужава "Оскар" за ролята му на социалист.
 
Години наред се говореше, че държавата е нещо лошо, а ето какво се случва като нея я няма, има вълна на престъпност”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в сутрешния блок на бТВ. по повод последните случаи на насилие – боят на Околовръстното, пребитото момиче до Тракийския университет и т.н.

По думите му Румяна Бъчварова не се справя. „Няма смисъл да коментирам, съвсем видимо е състоянието на МВР. Дълъг и видим период е. Армията по границата означава, че полицаите там не издържат на натоварването, означава, че се оголват сектори от вътрешността на страната. Одобрявам пращането на армията по границата, има спад в навлизането на бежанци в страната ни. Обтегнати са отношенията между Европа и Турция. Тук въпросът е какъв капацитет има ЕС за посрещането на заплахите на Ердоган”, каза още Миков.

„Обявяването на персона „нон грате” на турския посланик от Бургас е знак от държавата ни. Вършил е работа извън акредитираните му задължения”, коментира още председателят на БСП. По думите му има страх да бъде създадена парламентарна комисия, която да порови малко в случая и да установи какви резултати са имали службите , за да се стигне до отзоваването на представителя на Анкара.

На въпрос дали трябва да има комисия за влияние на Русия в България, Миков заяви, че в момента, ако има някакви проблеми – то те са с Турция. „ДПС са съдействали за сваляне на правителства на БСП, заигравали са се с десницата. Посяга се към етно-религиозните чувства, за да подкрепя новата партия на Местан - ДОСТ . Само по себе си, тя не е заплаха, но съмненията за подкрепа от Турция е проблемът. Нека да не съм аз орисникът за живота на ДОСТ”, каза още Миков. „България е поле на едно значително активизирано присъствие на Турция. Става въпрос на една политика, която Турция провежда спрямо съседите си и Балканите”, каза още червеният депутат.

Що се отнася до спрените обществени поръчки, Миков заяви, че няма върховенство на закона. „Министър-председателят ги спира и ги пуска. Трябва промяна в политиката, различно отношение между капитал и управление. Има ли закон в България или има съмнение? Това е най-важният въпрос. Който каквито съмнение да има – няма значение, работим по тези на министър- председателят. Ако тези със спрените поръчки не заведат дела, значи има договорка, а ако заведат – въпросът е колко ще струва това на страната ни”, каза още Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4774 |22.02.2016 Александър Томов намекна, че хора на Първанов и Станишев стоят зад процеса срещу него . 9| 4339 |17.02.2016 Миков: От 1999 г. здравето все повече се превръща в стока . 30| 4993 |16.02.2016 Първанов мечтае за двубой с Борисов за президент . 8| 4689 |15.02.2016 Миков: Вотът на недоверие не е обречен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads