Реклама / Ads
0| 4899 |17.07.2015 НОВИНИ

Миков: Подигравка! 0,03 ст. за литър мляко е държавната помощ

.
Михаил Миков
„Временно спрете вноса на сухо мляко”. Това призова по време на днешния парламентарен контрол във въпрос към министър Танева председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Михаил Миков. По думите му заделените от държавата средства като помощ за млекопроизводителите е 0,03 стотинки за литър мляко.
 

„Европа щяла да предприеме наказателна процедура. Нека го направи, след като субсидиите в ЕС са три пъти по-високи”, каза още Миков.

 

„Не знам Вие дали знаете, но аз съм се занимавал и знам как се гледа една крава и какво означава 0,03 стотинки на литър – означава подигравка”, категоричен бе той. По думите му 80 млн. лева са признатите директни загуби за България от затварянето на руския пазар в сектора. Той попита и дали правителството има методика за индиректните загуби, които са по-тежки и заради които хората унищожават поминъка си.

 

Миков призова земеделския министър да потърси отговор от чиновниците в министерството защо все още с Китай не е договорено сертифицирането на българските млечни продукти. „Аз мога да Ви кажа - защото за това трябват определени политически усилия”, посочи Миков и даде пример със съседна Румъния, която вече го е направила. Лидерът на социалистите заяви, че в този сектор се дава прехрана на много хора, които нямат друг шанс да оцелеят. „Ако правителството не предприеме спешни мерки, хората ще продадат и ще изколят кравите си и тогава ще отидат да се регистрират за помощи от държавата”, заключи Миков.

 

Миков подхвана и министър Павлова. „Хубаво е г-жо министър, че ходите да инспектирате Северната тангента, но другия път като ходите, минете през Обеля”. Той конкретизира, че става въпрос за дадено разрешително за строеж върху зелена площ между блокове 112, 113 и 114 в Обеля, намираща се и до детската площадка. „Това е един стар проблем, възникващ от неизпълнението на закона за създаване на регистри на зелените площи. Столична община в това отношение е първенец, тук най-много се строи в зелените площи, защото дясното управление на София преди 15 години реституираше на поразия”, каза още Миков.

 

Министър Павлова отговори, че от 3 юли са прекратени строителните работи. „Столична община има нюх, усет към тези далавери”, допълни лидерът на БСП. Той призова министъра да упражнява стриктен контрол по регистрите за зелените площи, които трябва да се структурират в общините, трябва да бъдат публични, така че гражданите да са наясно. 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4688 |13.07.2015 Миков: Нереализирането на социалната държава накара много българи да заминат отвъд Драгоман . 0| 4740 |09.07.2015 Миков: БСП не е виновна за фалита на КТБ . 0| 4344 |07.07.2015 Миков: Сезираме Конституционния съд за Закона за здравното осигуряване . 0| 5059 |06.07.2015 Михаил Миков: Пряката демокрация може да се използва, за да сплоти, а не да разедини един народ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads