Реклама / Ads
3| 4349 |17.09.2015 НОВИНИ

Миков: Пожелавам на софиянци по-добър и справедлив живот, повече вяра, надежда и любов!

.
Михаил Миков
Не само хората трябва да обичат градовете си, но и градовете трябва да обичат своите хора.
 
„Днес столицата на България има своя празник, посветен на великомъченица  София и дъщерите й Вяра, Надежда и Любов. Днес е Вашият празник като жители на София. Искам най-напред да Ви пожелая много здраве и силна воля за по-добър и справедлив живот за всички!”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в поздравителен адрес по случай Деня на София, 17-ти септември.

 

„Днес, когато вниманието ще е насочено към големите инфраструктурни проекти на града, които някои тълкуват като единствено значимото, се изкушавам да помисля и за други неща. Питам се дали това е достатъчно, за да бъде София наистина добър и сигурен град, в който децата да играят навън спокойно и безгрижно, в който няма бедност, а по улиците има повече усмихнати хора. Живеем ли като общност или сме разединени? Има ли нещо, което да ни кара да обичаме своя град, освен хората, които живеят в него? Има ли в София място за повече вяра, надежда и любов? Празникът на града носи ли усещането за празник и у жителите му?”, отбелязва във Фейсбук лидерът на социалистите.

 

„Питам се дали някои през последните 25 години свързва развитието на града с подобряването на условията на живот на хората. Някой грижи ли се за осигуряване на работа за всички? Има ли безопасни места за обучение и игра на децата ни? Живеят ли възрастните ни родители с пенсии, които не ги карат да се срамуват? Имаме ли добро здравеопазване? Поредното преасфалтиране на „Цариградско шосе” ли беше най-важното нещо тази година или строежът на детски градини? Някой работи ли сериозно за справедливото узаконяване на остъклените балкони?... Ние имаме отговорите на тези въпроси!”, категоричен е председателят на БСП. 

 

„Знам, че не само хората трябва да обичат градовете си, но и градовете трябва да обичат своите хора. Ние, от БСП, можем да превърнем това в наш национален приоритет! Нашите кметове са превърнали това в своя кауза. Можем да направим това само заедно”, завършва Михаил Миков.

 

Пълният текст на поздравителния адрес:

 

Уважаеми съграждани!

            Днес столицата на България има своя празник, посветен на великомъченица София и дъщерите й Вяра, Надежда и Любов. Днес е Вашият празник като жители на София. Искам най-напред да Ви пожелая много здраве и силна воля за по-добър и справедлив живот за всички!

            Днес, когато вниманието ще е насочено към големите инфраструктурни проекти на града, които някои тълкуват като единствено значимото, се изкушавам да помисля и за други неща. Питам се дали това е достатъчно, за да бъде София наистина добър и сигурен град, в който децата да играят навън спокойно и безгрижно, в който няма бедност, а по улиците има повече усмихнати хора. Живеем ли като общност или сме разединени? Има ли нещо, което да ни кара да обичаме своя град, освен хората, които живеят в него? Има ли в София място за повече вяра, надежда и любов? Празникът на града носи ли усещането за празник и у жителите му?

            Питам се дали някои през последните 25 години свързва развитието на града с подобряването на условията на живот на хората. Някой грижи ли се за осигуряване на работа за всички? Има ли безопасни места за обучение и игра на децата ни? Живеят ли възрастните ни родители с пенсии, които не ги карат да се срамуват? Имаме ли добро здравеопазване? Поредното преасфалтиране на „Цариградско шосе” ли беше най-важното нещо тази година или строежът на детски градини? Някой работи ли сериозно за справедливото узаконяване на остъклените балкони?... Ние имаме отговорите на тези въпроси!

            Всеки от нас има правото да избере дали след всички тези години заслужаваме още дясно управление на финансови рестрикции и милиардна задлъжнялост, на градове с лъскави фасади, в които живеят недостатъчно щастливи хора. Или пък можем да потърсим друго развитие, в което да съчетаем икономическия растеж с усещането за социална справедливост, в което ще има по-малко бедност и равни възможности?

            Знам, че не само хората трябва да обичат градовете си, но и градовете трябва да обичат своите хора. Ние, от БСП, можем да превърнем това в наш национален приоритет! Нашите кметове са превърнали това в своя кауза.

Можем да направим това само заедно!

Честит празник, софиянци!

 

Искрено Ваш,

Михаил Миков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4220 |15.09.2015 Миков: Сезиране за корупция с анонимки е неприемливо . 3| 4182 |15.09.2015 Михаил Миков: Нека изпратим с усмивка децата си на училище . 11| 4286 |13.09.2015 Софиянци поискаха прекратяване на полицейското насилие . 3| 4517 |12.09.2015 Миков: С натиск, влияние и политическо инженерство почва изборната подготовка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads