Реклама / Ads
9| 5044 |25.04.2015 НОВИНИ

Миков: Правителството заменя реални политики със силно медийно присъствие

.
Михаил Миков
„Правителството продължава да заменя реалните политически действия, законодателството и управленските решения със силно медийно присъствие, много често подменящо дневния ред на обикновения човек с теми, които са необходими за медийно въздействие върху общественото съзнание”.
 

Това заяви при откриването на заседанието на Националния съвет на БСП председателят на партията Михаил Миков. Той коментира, че за последния месец в икономическата област  правителството ревизира  прогнозата за бюджета. ”Очевидно е, че есента умишлено беше занижена прогнозата за 2015г. за да се обоснове орязването на 14 социални плащания, намаляване на средствата за образование и други социални сфери”, коментира Миков. Той обясни, че според актуализираната прогноза на Министерство на финансите-   от 0,7 % към приемането на бюджета за 2015г., прогнозата сега е удвоена. По думите му това е станало без в страната да са се случили особени икономически процеси, без засилване на чуждите   инвестиции, без усилване на икономическата активност, даже напротив.

 

Миков подчерта, че в областта на социалното осигуряване правителството не е изпълнило поетия ангажимент до края на месец март да има ясно виждане за необходимите промени в социално осигурителното законодателство. „Това което излиза е увеличаване на стажа и възрастта за пенсиониране със съответните реакции на големи социални групи”, каза още той. Според него е очевидно, че все още има колебания в правителството и ще се очаква в следващите дни това да се реализира като конкретна законодателна инициатива, извън разговорите в публичното пространство.

 

Михаил Миков заяви, че в областта на здравеопазването са факт ценоразписите и опашките на чакащите. Той подчерта, че на определени места в страната вече започват реакции както от медицинското съсловие, така и от граждани във връзка с орязаните и ограничени лимити в здравеопазването. Председателят на левицата припомни, че ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ е провела среща с министър Москов, но са останали на съвсем различни позиции за развитието и бъдещето на българското здравеопазване.

 

По отношение на предстоящите избори, Михаил Миков заяви, че от тук нататък на партията и предстои много работа – и Националният съвет, и областните председатели, и общинските ръководства имат своя ангажимент по отношение на политическата декларация на Конгреса, разясняване на резолюцията за участие в местните избори, които да бъдат съчетани с нетърпящатата отлагане подготовка за предстоящите местни избори.

 

На свой ред  Атанас Мерджанов каза за предстоящите избори, че се залага на левите стандарти и работа в интерес на хората и за хората. „Основни критерии на БСП за избор на кандидати за предстоящите избори ще бъдат съобразени с левите стандарти, приети от последното заседание на Конгреса на партията”. Това заяви пред медиите преди началото на заседанието на НС на БСП говорителят на ИБ на НС на БСП Мерджанов. Той подчерта, че левите стандарти залагат на провеждане на лява политика, включване на почтени и уважавани хора в листите, които са доказали своят професионализъм и работа в интерес на хората и за хората.

 

Атанас Мерджанов обясни, че на заседанието днес ще бъде обсъдена коалиционна рамка за предстоящите избори, която е достатъчно широка и дава възможност за споделяне на всички онези леви отговорности, които предстоят като предизвикателство пред кандидатите на левицата.

 

„Няма да допуснем компромис с десни мерки и изповядване и провеждане на дясна политика, каквато сегашното правителство води”, Атанас Меджанов. Той обясни, че ще бъде дадена оперативна свобода на общинските партийни организации, но  те трябва да се съобразят с политическата декларация, гласувана на последното заседание на Конгреса и с коалиционната рамка, която ще бъде обсъдена на днешното заседание.  На въпрос дали АБВ е възможен коалиционен партньор, говорителят на партията отговори, че това е възможно само, ако се споделят леви политики и става дума за подкрепа на кандидатури и кметове, които са съобразили своята политика с левите стандарти. „БСП ще участва преимуществено с листи от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и нейните досегашни коалиционни партньори. Листите ни ще бъдат обявени след края на юли”, заключи Атанас Мерджанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4715 |23.04.2015 Миков: Няма реформи, само се говори за тях . 11| 4458 |22.04.2015 Миков: България е изключена от всички разговори . 99| 13731 |19.04.2015 Жорж Ганчев: Управлява ни селски хитрец, правителството му е временно . 4| 4193 |16.04.2015 Миков: Да спазваме днешната модерна Конституция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads