Реклама / Ads
69| 7237 |06.04.2014 НОВИНИ

Миков:Президентът на ГЕРБ се прави на проевропеецец и проатлантик

.
Източник: Булфото
Росен Плевнелиев е президент на ГЕРБ. Оплакванията, че наши политици не пътували с него по правителствени посещения е гротесктна. Оплаквателството се превърна в политическа мода, това са политически хватки. постоянните внушения, че България е руски троянски кон ни комплексира. Когато някой говори така трябва да мисли за последствията, трябва да мисли за нашата сигурност.Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия.
 

Според него Росен Плевнелиев се правел на проевропеец и проатлантик, бил заел русофобска позиция, тъй като бил представител на десницата.

Дали една позиция се нарича изхвърляне е въпрос на субективна оценка - така определи критиките по руската тема на президента Първанов. Видяхме експлоатирането й от Борисов - първо критикува след това стана по-умерен. Аз отдавам това на предизборната кампания, каза Миков.


Военният министър Ангел Найденов не е русофоб. Миков каза, че е извикал външния министър Кристиан Вигенин и Ангел Найденов на „приятелски разговор”. Обяснил им, че трябва да нямат толкова остра и крайна реторика спрямо Русия и че някои изявления можело „да бъдат спестени”.

Михаил Миков заяви, че в крайна сметка ние сме членове на НАТО и ЕС и позицията на държавата в случая била логична.Той обаче припомни, че Бойко Борисов отново си сменил рязко становището. Първо иска люти санкции срещу Русия, а след два дни каза да няма санкции, иронизира Миков.
 
Сидеров може да има много основания да сваля правителство, въпросът е кое ще е следващото правителство. Ние сме страна, която не подкрепя икономически санкции срещу Русия, така коментира председателят на парламента заплахата на Волен Сидеров да свали правителството, ако подкрепим санкции срещу Русия.

В Костинброд имаше нарушение на закона, наказателно производство. Новият Изборен кодекс гарантира да няма повече подобни злоупотреби. С въвеждането на повече гаранции затруднява хората, отбеляза Миков. Според него се всява истерия.

Михаил Миков отбеляза, че трагедията в Лясковец е плод на грешка. За него ГЕРБ се възползват политически от тази грешка. Той припомни случай, при който арестант почина по времето на конвоиране от ГДБОП по времето на ГЕРБ.

Казусът в енергетиката не е приключил. Аз се надявам, че ЕРП-тата ще се движат в рамките на закона. ГЕРБ бяха доста близки с едно ЕРП и доста често гостуваха в Австрия. Предишното правителство е имало специални отношения с ЕВН, заяви Миков. БСП е партия, която винаги е правила компромиси, заради което е била и критикувана. Тя винаги е поддържала и Конституцията, и законите, защото вярва в държавността, категоричен беше Миков.

Председателят на Народното събрание се изказа и срещу енергийния еврокомисар Йотингер, който говорел срещу „Южен поток”, но не казвал нищо за „Северен поток”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 99| 11337 |06.04.2014 Станишев: Никого не мразим, но няма как да допуснем безобразията на ГЕРБ да се повторят . 56| 7162 |06.04.2014 Мюсюлмани в листата на ГЕРБ . 61| 5247 |05.04.2014 Ц.Цветанов: ГЕРБ ще вземе 6 от всичките 17 мандата в европарламента . 124| 11705 |05.04.2014 Станишев: Срам!Най-острите говорители срещу България са от ЕНП, обвързани с ГЕРБ и Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads