Реклама / Ads
0| 4408 |22.04.2016 НОВИНИ

Миков: Президентът и министри злепоставят България

.
Михаил Миков
„Отношенията между България и Русия трябва да се развиват във взаимна изгода, независимо от ситуацията на санкции, обтягането на отношенията между САЩ и Русия, и ЕС и Русия. Това е важно за България и за Руската федерация, но най-вече за нашите народи”. Това заяви от Москва председателят на НС на БСП Михаил Миков.
 

Миков заяви, че левицата ще продължава да се бори за отмяна са санкциите за парламентаристи от Русия, защото „и в други европейски страни има разбиране, че те са контрапродуктивни, пречат на нормалния диалог, реализацията на Минските споразумения, и за контактите между народите – културни, образователни и бизнес”.

 

Миков обясни, че в резултат на изказванията на българския президент, на министъра на отбраната и на външния министър, се злепоставя България и  за руските политици не остава незабелязано отношението на някои български политици. „От руска страна бе констатирано, че българският народ в голямата си част има различно отношения към Русия, партньорството и сътрудничеството с федерацията”, допълни той.

 

Миков обясни, че големият брой на кандидати за председателския пост в БСП преди предстоящия Конгрес показва две неща. На първо място - че всички лоши прогнози за перспективите пред БСП са неверни. „Големият интерес към различни позиции в партията и на местно равнище, както и значителният процес на подмладяване, след като половината от председателите на партийните общински съвети са нови – показват, че партията има много енергия, за да продължи напред и да отстоява позициите си”, обясни председателят на НС на БСП. 

 

На въпрос дали са възможни обща кандидатура за предстоящите президентски избори с АБВ и други леви формации, Миков отговори, че това ще бъда разисквана след Конгреса на партията. „Не изключваме различни сътрудничества, но най-важно е те да бъдат на принципна основа, а не само заради участие в президентските избори”. Според него принципна основа с АБВ може да има само, ако те излязат от настоящото дясно управление, налагащо десни политики като увеличаването на пенсионната възраст и тегленето на 16 милиардния заем.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4670 |19.04.2016 Миков:Европа търси засилване на инвестициите, България ги намалява . 0| 7865 |19.04.2016 Миков: Премиерът води кризисен ПР . 0| 4558 |15.04.2016 12 министри ще дават отговори на депутатски въпроси . 0| 4405 |14.04.2016 Миков: Съдебната власт е една голяма безотчетна каша

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads