Реклама / Ads
42| 5131 |19.03.2015 НОВИНИ

Миков: Президентът заблуждава

.
Михаил Миков
Президентът заблуждава, че е постигнат консенсус за провеждане на референдум с местните избори.
 
Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков от парламентарната трибуна за обръщението на президента Росен Плевнелиев, предаде „Фокус”. „Обещанията, заблудите са част от постоянно генерираното недоверие в политическата система у българските граждани”, подчерта Миков.

Лидерът на БСП уточни, че не може да има върховенство на закона, идващо от реформи в съдебната власт, когато върховния законодател орган преправя законите според интересите на лобистите и други държави и когато конституцията се погазва. „Не може да има върховенство, когато в отделни министерства непровеждането на обществени поръчки се превръща в практика”, заяви Миков.

„Народът е жаден за справедливост, но не вижда в днешната среда опит за справедливост”, коментира той. Миков попита за каква реформа в образованието става дума, когато предлаганите промени предвиждат ново разделяне на българските деца – на тези, които имат и тези, които нямат.

„Приказките за консенсус не пораждат доверие в българските граждани”, заяви той и посочи, че това е изтрита мантра на Прехода, който е увеличил неравенствата.
За последните избори Миков отчете, че половината от гражданите са казали: „Ние няма да гласуваме” и определи като заблуда, че в 43 парламент има широка представителност.

„Абсурдно звучат приказките за растеж и планираните бюджетни дефицити от 2 млрд. годишно, покривани с нови дългове”, уточни той и припомни изказването на президента, че страната ни има най-нисък дълг в сравнение със страните на Балканите и е трета в ЕС. „Заминалият си президент не коментира за новия дълг, новите 16 млрд. лева”. Миков попита и къде е искреността на президента пред Народното събрание.

„За БСП има различни цели от тези, които президентът чертае. Искаме по-справедливо заплащане на труда и по-справедливо данъчно облагане. Ще настояваме за по-справедливо отношение към здравето на българския гражданин”, каза още лидерът на БСП Михаил Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 4886 |19.03.2015 Президентът: Инициирам национален референдум за изборите . 5| 4049 |15.03.2015 Миков: Трябва да има дискусия сред младите за смисъла на политиката . 20| 4441 |14.03.2015 Миков: Да чуем младите хора за мястото на БСП в семейство на Европейската левица . 2| 4472 |13.03.2015 Миков: Трябва да се предприемат мерки, за да не се увеличава незаконният внос и дистрибуция на горива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads