Реклама / Ads
2| 4537 |27.11.2014 НОВИНИ

Миков призова за повече дисциплина в партията

.
Михаил Миков
За повече дисциплина в партията на всички нива призова председателят на БСП Михаил Миков в Стара Загора. Той пристигна в града на липите на работно съвещание с председателите на областни и общински съвети от Югоизточна България.
 

Лидерът на левицата разясни какво поведение очаква: "Конкретно това означава, че като вземе решение Националният съвет, то трябва да се изпълнява във всички областни и общински съвети.”  Михаил Миков  даде пример с електронното членство в партията, решение още от  2010 г., но така и неизпълнено досега. "Всеки малък въпрос решава въпроса за силата на партията- тя да бъде първа политическа сила", аргументира се председателят на БСП.

 

Михаил Миков смята, че има редица признаци, които поставят АБВ извън лявото пространство. Изявленията на членове на АБВ, че няма ляво и няма дясно, както и мераците за влизане в Партията на европейските социалисти (ПЕС) означавали, че някой пак иска да сложи на ревера си брошка на ПЕС или на Социнтерна. "Това е моята позиция и аз ще я остоявам", категоричен бе Миков. Той предложи на АБВ да кандидатстват в Либералния интернационал. "Биографията на някои от политиците не е достатъчна, за членство в лявото пространство", поясни Михаил Миков.

 

Председателят на БСП смята, че в момента Коалиция "БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ" е основната опозиционна сила и алтернатива на управляващите.  Той е амбициран БСП да се обнови- да  засили политическия живот в партията, да направи съпричастно обществото към идеите на БСП и да активизира парламентарната   работа.

Все още няма насрочена дата за провеждане на конгрес, но според  Михаил Миков, това може да стане през пролетта догодина. През следващия месец ще се приемат група от мерки - политически и организационни. Работна група пък готви лява регионална политика за следващите местни избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 7318 |26.11.2014 Мая Манолова се сбогува с Миков . 2| 4449 |25.11.2014 Михаил Миков: Настояваме за един учебник по един предмет . 0| 4833 |24.11.2014 Сърбия взела 6 пъти повече европари за наводненията от нас . 22| 5735 |21.11.2014 Мастит бизнесмен видял платинена чиния над Кремиковци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads