Реклама / Ads
68| 5114 |15.01.2009 НОВИНИ

М. Миков: Станахме лоши пророци, че ще има играчка-плачка

.
Всичко, което трябваше като предписания на закона, било изпълнено в най-висока мяра от силите на реда. В структурите на МВР имали вече информация за този, който е подал сигнала за бомба, заради който беше прекратен протестът, каза министърът.
 

Станахме лоши пророци, че на вчерашния протест пред парламента се получи играчка-плачка, обяви по БТВ министърът на вътрешните работи Михаил Миков. Всичко, което трябваше като предписания на закона, е изпълнено в най-висока мяра от силите на реда, каза той. В структурите на МВР имали вече информация за този, който е подал сигнала за бомба, заради който беше прекратен протестът. Миков отказа да го назова, но квалифицира деянието като проява на особена форма на бдителност, стигаща до самовнушение. 

На протеста истинските организатори и тези, които ескалирали събитията, стоели отзад. През цялото време протестът се развивал на два пласта - явен, публичен, който се изявявал по медиите и друг скрит, нелегален, който и досега не бил съвсем идентифициран. Дейци на определени политически сили обикаляли по къщите вечерта преди  протеста, за да събират платено присъствие, според някои информации, оповести Миков.

graj_protest_09g.jpg

Според него безусловно обаче имало хора от футболните агитки, а също и наркодилъри, изнервени от реда, който държавата налагала по предписанията на ЕС. Тях не ги била организирала управляващата партия, това било абсурдно.

Министърът призова към по-голяма гражданска активност. През цялото време управлението се опитвало да разграничи смислените искания от умишлено ескалиралите до степен да бъдат неизпълними.

М. Миков обеща да провери дали е имало водени разговори от полицаи по радиостанциите им, в които те са казали, че бият заради Бойко. "Ще проверим и какво, ако има?", добави министърът. Frognews.bg

graj_protest_09g_1.jpg снимки  Неделчо Хазърбасанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 4710 |26.11.2008 Михаил Миков: България незаслужено бе лишена от парите . 18| 4800 |18.11.2008 М. Миков: Опозицията или желаещите дискредитация на БСП са разпратили СМС-ите . 5| 4784 |28.07.2008 М. Миков: МВР охранява Б. Борисов, но повече заради миналото му . 7| 4499 |09.05.2008 Михаил Миков: Корупцията заплашва развитието на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads