Реклама / Ads
8| 4353 |18.10.2015 НОВИНИ

Миков и Станишев подкрепиха румънските социалдемократи

.
Михаил Миков: Ще работим за задълбочаване на отношенията с румънските социалдемократи
 

Председателят на БСП Михаил Миков и президентът на ПЕС Сергей Станишев подкрепиха румънските социалдемократи в Румъния, където присъстваха на техния конгрес за избор на нов лидер на партията. Председателят на българските социалисти проведе разговори с новоизбрания лидер на Социалдемократическата партия на Румъния Ливио Драгнеа и председателя на Камарата на депутатите в Румънския парламент Валериу Згоня. Лидерите на двете леви партии заявиха своята готовност да работят за засилване и задълбочаване на отношенията между тях. Двамата бяха единодушни, че добро начало за това е била подкрепата, която Валериу Згоня, Мирча Гуца – кмет на Калафат и Йон Приотеаса – областен управител на област Долж, са оказали на кандидата на БСП за кмет на Видин Людмил Димитров с идването си в крайдунавския град.

По време на разговорите си с Мирча Гуца, двамата с Миков обсъдиха развитието на двата крайдунавски града, както и възможностите за взаимодействие между местните власти.

 

Сергей Станишев: Левите партии ще върнат Европа на надеждата и бъдещето

 

Ливио Драгнеа е силен лидер, който ще поведе румънските социалисти към нови победи

 

 „Ливио Драгнеа е силен лидер, който ще ​отговори на​ новите предизвикателства​ и ​ще продължи процеса на модернизация на Социалдемократическата партия, като я отвори към ​нейните​ членове и местни структури​ и​ поеме дългосрочни ангажименти към гражданите на Румъния​. Така ще по​стигнете  две нови изборни победи следващата година“, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев на конгреса ​на ​партия​та​ в Букурещ.

По думите му този конгрес трябва да даде силен старт на двете кампании, които са важни не само за партията​ и​ за Румъния, но и за демокрацията в Европа​.  Той обясни, че сред европейските граждани има чувство на несигурност​,​ липсват​ надежда​ и​ перспектива. Според него именно европейските социалисти и  социалдемократи в Европа трябва да се преборят да върнат Европа на надеждата и бъдещето.

Той подчерта, че за това партиите​-​членки на ПЕС трябва да са силни, обединени, амбициозни и отворен​и​ за хората. „Нашите ценности са свобода​та​, солидарност​та, справедливост​та​, единство​то​. Трябва да ги отстояваме и да се борим за прилагането им в ежедневието“, категоричен бе лидерът на ПЕС. По думите му това няма да е лесно, защото опонентите на социалдемократите в Румъния използват всички методи, за да се доберат до власт​та​ и не ги интересува как ​живее ​средностатистическия​т​ румънец. „Вие може да дадете на народа на Румъния това​,​ от което се нуждае. Не сте сами във вашата борба. Европейските социалисти и социалдемократи са зад вас. Без вас няма да сме достатъчно силни да променим Европа“, заяви ​Станишев​.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4372 |18.10.2015 Станишев: ПЕС и левите партии ще върнат Европа на надеждата . 8| 4244 |18.10.2015 Миков: С това управление България не се справя с бежанската криза и трафика на хора . 10| 4461 |17.10.2015 Михаил Миков: Лявото става модерно . 1| 4658 |17.10.2015 Миков: Подкрепяме Денчо Бояджиев, за да продължи развитието на Разград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads