Реклама / Ads
35| 5427 |07.08.2013 НОВИНИ

Миков свиква извънредно парламента 3 дни по-рано заради ветото

.
Председателят на Народното събрание Михаил миков ще свика Народното събрание на 30 август от 10 часа. Това стана ясно днес, след като президентът наложи вето върху актуализацията на бюджета.
 

Депутатите трябваше да почиват до 31 август, събота, и да се съберат в първия парламентарен ден - сряда, на 4 септември.

В дневния ред е ново обсъждане на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г. По повод наложеното от президента Росен Плевнелиев вето върху актуализацията на бюджета Михаил Миков направи следното изявление:

„Преди два дни заявих, че няма да използвам правото си по чл. 78, т.1 от Конституцията за свикване на заседание на Народното събрание, защото се надявах, че всички държавни институции ще изпълнят отговорно ролята, която им е поверила Конституцията и в този смисъл ще оправдаят общественото доверие, с което са облечени. Днес обаче президентът върна за ново обсъждане Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г.

Запознах се и със становището на министър-председателя за ползите от едно повторно обществено обсъждане на въпросите около този закон със заинтересованите лица.

Отчитайки тежестта на аргументите на президента и на министър-председателя и интереса на българското общество, както и нагласата в повечето политически партии и парламентарни групи, считам че е необходимо народните представители да се запознаят с изложението на президента, за да преценят на свой ред основателността на тези аргументи и становища.

С оглед на казаното, приканвам народните представители и парламентарните групи да подготвят позициите си в следващите седмици за ново обсъждане на закона.

На основание чл. 78, т. 1 от Конституцията, ще свикам Народното събрание на заседание на 30 август – петък от 10.00 ч. с дневен ред: Ново обсъждане Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г.”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 117| 5532 |06.08.2013 Миков: Никой президент не си е позволявал вето върху бюджета . 14| 6774 |06.08.2013 Миков дава на прокурор НЦИОМ . 51| 5142 |05.08.2013 Михаил Миков: Имаме кадрови грешки, но общественият натиск е здравословен . 16| 6213 |31.07.2013 Миков и Цонев уговарят финт на днешния протест пред парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads