Реклама / Ads
16| 6809 |27.10.2020 НОВИНИ

Милен Велчев за Бюджет 2021 г.: Не завиждам на следващия финансов министър

.
Милен Велчев
Следващите правителства няма да имат голям избор и ще трябва да продължат тези разходи. Не завиждам на следващия финансов министър, защото той ще трябва да предложи редица непопулярни мерки за излизане от тази дългова спирала.
 

Това заяви в ефира на bTV бившият финансов министър Милен Велчев по повод проекта за бюджет 2021 г.

 

Той очерта редица грешки. Една от тях са предвидените детски надбавки.

 

"Разпростират се над всички семейства, независимо от тяхната нужда. Тези пари трябва да са предназначени за нуждаещите се. Моят син не виждам защо трябва да се подпомага. Много хора няма да оценят този редовен разход, който държавата ще направи. Въпреки че правителството подчертава, че това е временна мярка, аз нямам основание да смятам, че което и да е правителство след това няма да може да устои на исканията за удължаване на мярката във времето", коментира Велчев.

 

Той заяви, че има основания да се смята, че този проект за бюджет е предизборен, както твърдят и редица други икономисти.

 

"От друга страна - опитът показва, че подобни предизборни извънредни харчове, особено в социалната област, не носят резултати", категоричен беше Велчев.

 

Той коментира и предвиденото увеличение на пенсиите:

 

"Предстои да видим с увеличението на пенсиите какви мини ще се заложат за следващото правителство. Такава голяма система трудно може да бъде взривена, но начинът, по който се предлага това увеличение на пенсиите търпи значителни критики", посочи Велчев и допълни, че различното процентно увеличение на минималната и максималната пенсия всъщност ще доведат до липса на мотивация работещите да се осигуряват - нещо, което посочиха и други критици на проектобюджета за догодина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4210 |27.10.2020 Бюджет 2021: На вниманието на Тристранката днес . 12| 8311 |26.10.2020 Икономистът Красен Станчев: Бюджетът е направен така, че обещаното на пенсионери и семейства с деца няма да бъде дадено . 7| 5209 |26.10.2020 Проф. Димитър Иванов: Влизаме в дългов капан с Бюджет 2021 . 21| 4464 |25.10.2020 Икономист за проектобюджета: Вместо да се търси целенасочен ефект и да се борят проблемите, се тръгва по лесния начин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads