Реклама / Ads
56| 5557 |12.12.2013 НОВИНИ

Милион десни избиратели са против нови партийни назначения на ГЕРБ

.
Лидерът на ДСБ Радан Кънев най-накрая отговори на призивите да обясни защо не се е съгласил на единни протестни действия с ГЕРБ. „Закъснял отговор на един провокативен въпрос от приятели. Закъснял умишлено, за да е ясно, че номерът „Отговорете, иначе ще публикуваме писмото в медиите“ не ме стряска“, обясни Реформаторът във Фейсбук страницата на Реформаторския блок.
 

„На 4.09 опитахме взаимодействие с Борисов, без полза за протеста. Защо? Защото българските граждани не искат протестите да доведат до смяна на мнозинството и ново сговаряне, ново мнозинство, правителство и... същото управление. А в евентуално договаряне между ГЕРБ и РБ виждат тъкмо този риск. Извинете, но за да протестират привържениците на Борисов, е нужен той, не аз. И обратно“, смята Кънев.

„Ако ме няма на площада, то е защото съм в Монтана, Пловдив, Смолян, Бургас. А ако ме няма на една маса с Борисов, то е защото събирам подкрепа за плана на Реформаторския блок за излизане от кризата. Този план включва съгласие около принципите за парламент и кабинет със съкратен мандат и ясна програма за прилагане на мерки за промяна в администрацията, медиите, обществените поръчки, МВР, правосъдието и последващи избори за ВНС и конституционна реформа. Това е нашата програма. Тази на ГЕРБ изглежда е просто връщане на власт и нови партийни назначения. Жалко, ако е така. Защото един милион десни избиратели надали искат това“, написа председателят на ДСБ.

„И така - първо ще седна на една маса с всеки, който приема и подкрепя 6-те стъпки на РБ. И в София, и във всеки български град. После, със силата на това обществено съгласие, заедно ще постигнем оставката, която без него изглежда непосилна цел. А след това ще постигнем и изборни резултати, които позволяват планът за излизане от кризата да бъде приложен.
Така - и само така - ще постигнем не смяна на властта, а промяна в управлението“, заявява Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 87| 11888 |07.12.2013 Гамизов: С един удар ЕК спря корупцията по „Южен поток” за стотици милиони . 16| 5368 |05.12.2013 Обявиха агентите сред кредитните милионери от БЗК . 5| 6276 |29.11.2013 Петима бизнесмени в ареста за укриване на данъци за 2 милиона . 7| 6331 |16.11.2013 Седем фермери - нови милионери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads