Реклама / Ads
61| 18097 |10.02.2013 НОВИНИ

Милото: Кой ще търпи мързеливците Мария Статулова и Павел Поппандов?

.
Мария Статулова не идва на работа. Тя няма ангажименти към театъра. И трябваше или да я оставя на минимална работна заплата, или да я уволня.
 

Тя, представете си, отказа да дойде на репетиция! Аз срещнах с нея и й казах: “Ела при нас да играеш”, а тя не дойде. Ти ако не отидеш на работа един месец, някой ще те търпи ли? Мария Статулова, Павел Поппандов и останалите мързеливци – какъв пример дават те. Това каза в “На среща с Люба Кулезич” директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов. Той бе в студиото, за да коментира обвиненията срещу него, че “размахва сатъра” и принуждава колегите си да напуснат театъра.“Нормално е човек да се пенсионира и да не получава много пари, ако не работи. Павел Попандов си подаде молба за пенсиониране. Неговата заплата не е била намалявана”, допълни Сърменов.

“800 и нещо получаваше той за два часа работа. Президентът не взима толкова, да не говорим за министър-председателя. За мен е много важен примерът. Трябва младите хора да имат стимул да останат в България. А те ще имат стимул, само ако има железни правила и логика и ние ги следваме”, подчерта Калин Сърменов

"Много ми е неприятно, казват се долни лъжи. Например – за погребението на Калата, за което ме обвини Павел Поппандов. То е платено от Съюза на артистите, но... Тази фактология ме влудява! Как е възможно да се използва този единствен гениален артист, като всички знаят много добре за моето отношение с него през годините. Това, което правят, е жалко!", заяви емоционално Сърменов.

"Единственото нещо, което мога да добавя е, че сцената на Сатирата се радва на все по-голям зрителски успех. При нас държавата ни помага, финансира ни, но да си отговорим на въпроса – досега какво сме правили. Не бива да чакаме да ни помагат, а всички са свикнали да чакат помощи", каза Калин Сърменов.

Директорът на сатирата провидя и политическа атака срещу него: “Портрет на Бойко Борисов няма в кабинета ми. А има снимка, на която премиерът гостува на театъра, а не лично на мен. Той ми стисна ръката, когато станах директор. Важно е, че ние се опитваме заедно да работим за културното богатство на нацията”, допълни Сърменов.

“Ще има парламентарен въпрос, научих от моите източници и ще го произнесе Румен Петков. Има ли компромат, който могат да ти извадят? След като бившият министър на вътрешните работи се занимава с това, всичко е възможно, не мислиш ли?”, попита госта си водещата Люба Кулезич.

“Важното е младите да видят, че има хора, които се борят. Мен може да ме махнат. Животът е пълен с изненади, но единственото, което ме интересува е театърът да върви напред, представленията да се гледат и зрителите да стават все повече”, заяви Калин Сърменов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5937 |26.07.2011 Първанов: Да бъдем упорити във възпитанието на толерантност и търпимост! . 34| 5044 |20.05.2011 Борисов: Няма да търпим да ни извиват ръцете . 20| 4930 |23.01.2010 Гърция ще плати загубите, които търпим . 0| 4737 |26.11.2007 Г. Близнашки: Ако изборите са сега, БСП ще претърпи крах

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads