Реклама / Ads
4| 4425 |20.02.2017 НОВИНИ

Мими Виткова: При онкологично болните е трагедия, в гарсониери има лечебни заведения

.
Мими Виткова
Защо Москов изобщо смени директорите на болница „Св. Анна” и „Св. Иван Рилски”. Те добре ги управляваха. Това каза бившият здравен министър Мими Виткова по БТВ.
 
Защо Москов изобщо смени директорите на болница „Св. Анна” и „Св. Иван Рилски”. Те добре ги управляваха. Това каза бившият здравен министър Мими Виткова по БТВ.  За мотивите за смяна на ръководството в „Пирогов”, министърът със сигурност има своите мотиви. Това е финансовото състояние на „Пирогов”. Тази болница е е емоционална в едно друго време. Преживях да изхвърлят от кабинета си най-добрия детски уролог.

Рокадите не са нещо необичайно. Да не ги приемаме емоционално. Смисълът ще се обясни по-добре от министърът. Има болници, които се справят. Малко са, но ги има. Проблемите са принципни. В това правителство има хора от най-крайната десница. Пазарът в здравната система изигра лоша шега. При онкологично болните е трагедия. Какво означава теорията на Москов? До такава степен се нароиха онкоболниците, че стигнахме до абсурд хематологията да се ситуира в АГ болница. Колегите от онкологията да са на колела, за да участват на подпис в онкокомитети. Защо да имаме недоразвити болници, а не няколко комплекса, както е по цял свят?! Връзките са тежко дезинтегрирани.

 В апартаменти и гарсониери са ситуирани лечебни заведения. Държавата я няма. Оставен е пазарът да диктува. Всички доктори у нас станаха търговци. Здравеопазването го издигаме като лозунг на избори, а след това го зарязваме. Разделянето на пакетите беше отменено от КС и Москов след това напук пак го въведе. Има изход-по-ефективно да се разходват средствата. Епикризи се пишат заради клинична пътека. Не може да не знаем какво се покрива от касата. Повече регулация трябва. И пътят към ада е послан с добри намерения. Има много качествени колеги и системата съществува благодарение на тях.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6436 |23.12.2015 Д-р Мими Виткова за Фрог: Рекет и сергия стана здравеопазването ни . 5| 7322 |31.10.2013 Уволниха съдия Мими Петрова, забавила ареста на Алексей Петров . 24| 5850 |04.02.2012 Шефът на ГДБОП бори онкологично заболяване . 16| 5732 |13.03.2011 Мими Виткова: БСП не е намерила своето място в живота на страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads