Реклама / Ads
70| 7979 |17.05.2013 НОВИНИ

О. Минчев: Кабинет на Орешарски = дегизировка

.
Огнян Минчев
Подобно правителство ще зависи от кукловодите и социолно-икономичската обстановка, смята политологът. Доста трудна задача трите партии да направят правителство.
 

Програмен кабинет с премиер Пламен Орешарски ще служи за прикриване и дегизировка на конюнктурните споразумения на трите парламентарни партии без ГЕРБ, заяви по БТВ политологът Огнян Минчев. Той припомни, че посоченият от БСП кандидат за министър-председател е фигура, която в последните десет години „смени драматично своята политическа принадлежност”.
 

С уговорката, че до съставяне на правителство може и да не се стигне, Минчев сподели мнение, че хората, които ще заемат министерски постове в евентуален кабинет на Орешарски не са от особено значение, защото те ще бъдат прокарани именно от договорката между БСП, ДПС и „Атака”.

В същото време Минчев заяви, че е доста трудна задача трите партии да направят правителство, тъй като коалиране между ДПС и „Атака” ще има деструктивен характер върху избирателите им. На този фон на политологът му трудно да си представи и кабинет на ГЕРБ, поради простата причина, че трите партии не искат ад разговарят с формацията на Борисов.

 

„Едва ли може да се създаде нормално правителство. Ще търсят възможности да се избегнат отговорностите и да управлява ефективно чрез някаква маскировка – програмно правителство, националноотговорно правителство или както там го нарекат. Ако изобщо се създаде то ще съществува колкото икономическата и социалната ситуация в страната му позволи от една страна и от друга - кукловодите и задкулието”, каза Минчев.
 

Той прогнориза, че парламентът ще бъде блокиран и ще е доминиран от и напрежение, липса на потенциал за ново правителство и от липса на достатъчно легитимно представителство.
 

Според него случилото се в деня за размисъл е повлияло на хората. Минчев даде за пример обажданията, които е получил от познати с въпросите вярно ли е, че има държавен преврат и ще се отложат ли изборите. „Има въздействия върху хората, каквито не е трябвало да настъпват”, коментира Минчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6086 |17.05.2013 Местан: Няма да подкрепим Орешарски за плоския данък . 5| 6197 |17.05.2013 Патриарх Неофит реди кабинет . 17| 6373 |17.05.2013 Улицата и министрите в плана Орешарски . 15| 4948 |15.05.2013 Местан избирал Орешарски пред изблиците на егото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads