Реклама / Ads
63| 9323 |19.05.2014 НОВИНИ

Минчев: Няма леви и десни! Има получили и неполучили рушвет от енергийните корпорации

.
Огнян Минчев
Организацията Прозрачност без граници се оттегли от независимото наблюдение на изборите, защото по никакъв начин присъствието ни там няма да помогне, заяви по ТВ Европа политологът Огнян Минчев.
 

Правителството си избира НПО-та, които да легитимират някакви решения, но всъщност нещата са спуснати отгоре. В обществения съвет на ЦИК се възпроизведе същия модел. Няма нужда да стоим там, за да легитилираме нечия власт, обясни той.

Гражданският контрол не е засилен, напротив, прилечени бяха НПО-та, които са помощници на властта, каза Минчев. От контролиран вот заплаха има и тя непрекъснато се увеличава, а и технологиите за контролиране на вота непрекъснато се усъвършенстват. Днес има разгърната система за контролиран вот - корпоративен и етнокорпоративен. Затова гласувайте и присъствайте край самите избирателни секции и създавайте видимост на гражданско присъствие. Искайте и входящ номер за сигналите си, препоръча той.

Преференцията за значителна част от избирателите няма да има смисъл, тя е висок праг, но за тези, които биха желали да подадат съзнателен глас, такава възможност има, каза Минчев.

Изключително безскрупулна, популистка кампания водят голяма част от политическите сили, прецени той. Тя обръща внимание върху всичко, но не и върху селиозните проблеми на нашето членство в ЕС. Задаваме си въпроса избори за ЕП ли ще провеждаме, или за евразийски. Това се обяснява с целта на Русия за цялостна дестабилизация на Източна Европа, каза Минчев и определи руската политика като нарастващо агресивна. България е сред най-уязвимите страни, тя е обект на изключително арогантна колониална политика от страна на Русия, за да доминира над България и максимално да подкупва и дестабилизира българските национални институции. Не ЕС носи отговорността за лошото положение на българската държава и институции, категоричен беше Минчев. Българската олигархия е като скачен съд с руската енергийна олигархия, добави той.

Южен поток е хиперкорупционен проект за България. Това мнозинство е мнозинството на руския енергиен монопол, затова гарван гарвану око не вади, предвиди Минчев изхода от предстоящия вот на недоверие.

Проблемите с ЕРП-тата трябва се разглеждат от общополитическа гледна точка. Те не могат да бъдат екзактни в българската среда по никакъв начин. Пряката поръчка от Кремъл е България да се превърне в скандален казус в ЕС, каза Минчев и добави, че ако има някаква промяна, тя е, за да се дадат ЕРП-тата на хора от кръга на сарая.

Идеята е, горещият картоф "Атака" да бъде отстранен и на негово място да се появи ДПС 2 в лицето на ББЦ. А БСП има незавидно настояще и още по-незавидно бъдеще, защото следващата мишена ще е тя, обясни Минчев.

Ако ГЕРБ и РБ заедно имат 9 депутати, това би било промяна на статуквото, каза Минчев. Дори и да не се постигне подобен резултат на партиите от ЕНП, настоящото политическо статукво не е удържимо. Няма леви и десни. Има получили рушвет от енергийните корпорации и неполучили рушвет. Вторите са по-малко, заключи Минчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4848 |19.05.2014 Няма следи от насилие по намереното тяло . 0| 5165 |18.05.2014 И.Йотова: Битката между левите и десните в Европа може реши България . 48| 8581 |18.05.2014 Полк. Г.Гергинов:Който удари пръв, ще загине втори, война няма да има . 75| 5670 |18.05.2014 Станишев: Няма как да сме равни, докато ни третират като периферия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads