Реклама / Ads
4| 6810 |05.07.2017 НОВИНИ

Минчо Спасов: Полицаите да протестират в Банкя, там е човекът с парите

.
Минчо Спасов Източник: БГНЕС
Проблемите в МВР са най-вече при най-ниската категория полицаи. Това каза пред БНР Минчо Спасов - председател на комисията по вътрешен ред в 40-то Народно събрание. Според него, всякаква роля на бюджетно прогнозиране от парламента се оказва напълно излишна. Истинското място, където трябва да протестират полицаите, е в Банкя, защото там стои човекът, който дава парите, смята Минчо Спасов.
 
Проблемите в МВР са системни. Проблемът има две страни и две гледни точки. От вътрешната страна, от която гледат протестиращите служители на МВР, стои липсата на финансиране, особено за по-ниските етажи на структурата - полицаите, които са униформите на улицата. Както виждате, 4-5 хиляди празни щатни бройки са именно в тази категория, аз я наричам В категория на полицаите, докато А категория, това са полицаите, които са т.нар. "галеници на властта". Те стават депутати, те са близки до управляващата партия. Втората категория са роднините на А категория, те са на постове в министерството, които аз наричам "чантаджии". Щатовете там пращят, там няма вакантни бройки. Всичко това, разбира се е резултат на неправилното разпределение на финансовите средства", заяви Спасов.

Той коментира твърденията, че бюджетът на МВР служи за запълване на "дупката" в НОИ.

Според Минчо Спасов, след като всички държавни служители се осигуряват от държавата, няма проблем в този аспект. Проблемът касае всички останали сектори на българското управление, защото в България практически не съществува Закон за държавния бюджет, убеден е юристът.

Той поясни, че не работят Държавната финансова инспекция и Сметната палата, които да следят дали този формално приеман закон се спазва. Защото, както виждаме и от последните събития покрай МВР, всичко се решава от министър-председателя.

Т.е. всякаква роля на бюджетно прогнозиране от парламента се оказва напълно излишна. Истинското място, където трябва да протестират полицаите, е в Банкя, защото там стои човекът, който дава парите, смята Минчо Спасов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5852 |05.07.2017 Валентин Радев пак увърта за заплатите на полицаите, ще ги мисли догодина . 0| 5748 |05.07.2017 Местят протеста на полицаите пред Парламента . 7| 7948 |04.07.2017 Валентин Радев увеличава с 25 стотинки нощния труд на полицаите . 5| 6916 |04.07.2017 Валентин Радев размаха пръст: Полицаите да внимават с протестите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads