Реклама / Ads
9| 3418 |31.12.2020 НОВИНИ

Министър Ангелов глобява организаторите на концерта в Габрово

.
„Ясно е записано в заповедта – не повече от 15 души могат да се събират на семейни тържества. Аз наблюдавам каква е тенденцията, всички следим какво се случва. Опитите да бъде заобиколна заповедта на Министъра на здравеопазването няма да престанат“, това посочи в навечерието на Новата година здравният министър проф. Костадин Ангелов.
 

Той коментира и мероприятието в Габрово вчера и бе категоричен, че ще има наказани. „Това, което видяхме в Габрово – концерт – изключително много ни озадачи. РЗИ изпрати няколко екипа, които следиха за спазване на противоепидемичните мерки. Със сигурност ще има санкции за организаторите, аз лично не мога да намеря логиката в провеждане на това събитие“, посочи Ангелов.

 

Министърът отправи човешки апел към всички, които днес искат да се веселят да се замислят за лекарите, които се борят за живота на техни съграждани и за каузата, заради която хиляди търпят лишения и неудобства.

 

„Разбирам желанието на всички да посрещнат новата година, желанието им да се събират. И Коледа, и Нова година са празници, в които ние съпреживяваме нещо ново, ново начало. Такова е и раждането на Христос, и Новата година. Едва ли има заповед или забрана, която може да попречи на човек на съпреживее тази радост, да се събере, да се напие или да прави това, което е решил. Имаше полемика свързана с ресторантите в хотелите и едно обвинение, отправено към мен по отношение на морала и по отношение на това, че трябва да направим нещо повече за изплащане на компенсации. В главата ми между думите морал и пари не мога да сложа знак на равенство и нямам какво да кажа по този въпрос. Ние ще водим битката за живота на всеки един български гражданин. Каквото и да ни коства това, каквито сили и средства да са ни необходими. Жертвите на COVID-19 приближават 8000 души от началото на пандемията. Ние като лекари почти не си спомняме хората, на които сме помогнали, но цял живот живеем с хората, които сме загубили. Това са важните неща за нас и няма да се колебаем да отстояваме тези лекарски принципи, каквото и да ни коства това“, заяви Ангелов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3349 |29.12.2020 Ангелов срещу Николова и идеята й за удължено работно време на някои ресторанти . 11| 3398 |29.12.2020 Здравният министър обясни защо бусове за кренвирши доставиха ваксините на Pfizer . 55| 3651 |27.12.2020 Първи се ваксинираха здравният министър и известни медици . 24| 8413 |27.12.2020 Министър Е. Димитров: Натискат ме заради Бобокови

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads