Реклама / Ads
18| 5193 |21.01.2014 НОВИНИ

Министър Чобанов: Дянков беше стиснат, не плащаше на бизнеса

.
Бившият финансов министър Симеон Дянков изглеждаше стиснат, изглеждаше, че задържа фискалния резерв, но в същото време не плащаше на бизнеса, харчеше пари не по предназначение. Не се страхувам от заложените приходи в бюджета, но се опасявам по-малко, заради мерките които предприехме за съживяване на икономиката. Ние започнахме да връщаме ДДС на бизнеса. Това каза министърът на финансите Петър Чобанов по bTV.
 
Тази мярка показва, че държавата е коректен партньор. Само за декември месеца ние сме върнали 540 милиона ДДС, което е с три пъти повече от предишното правителство. Това покачва доверието на бизнеса към държавата, обяви Чобанов. Голяма част от тези пари са от държавния бюджет, заради което се наложи актуализация на бюджета.Очакваме март месец тези пари да се възстановя.

Чобанов коментира, че този дълг е с 300 милиона по-нисък. Ние сме теглили този дълг, за да понижим стар дълг. Понижили сме и фискалния резерв. Тези 4,4 милиарда са лимитът, който сме си поставили. 1,5 милиарда са за бюджетен дефицит. Парите отиват по предназначение и няма място за притеснение, коментира министър Чобанов. За първи път не се разчита толкова на европейски инвестиции, а чрез намаляване на бюджетните разходи. Едно от условията да изпълним своите приходи беше да изчистим паразитните дейности. Целта ни беше да започнем на чисто и да възстановим доверието.

Икономиката набира скорост, категоричен е Чобанов. Сътрудничеството между Министерство на финансите, Агенция "Митници" и МВР се подобрява, което ме обнадеждава, че икономиката ще се възстанови. Заловените контрабандни стоки го доказват, смята финансист номер едно в държавата. Аз демонстрирам,че се грижа за хората, но не самоцелно, а въз основа на икономическия растеж, заяви Чобанов. При Дянков няма грижа за хората. Аз съм убеден, че правителството ще изкара мандата си, защото си върши работата. Ние получихме приходи повече, отколкото очаквахме, което е обнадеждаващо, каза още той.

 Не съм усетил трусовете в БСП. Те няма как да повлияят на работата ми. Те ще се разрешат в партията, заяви Чобанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5374 |18.01.2014 Министър Репантен обеща случая „Сидеров” да не развали отношенията ни с Франция . 3| 4873 |17.01.2014 Дянков похарчил 19 млн. лв. за консултанти вместо за "пици" . 8| 6212 |16.01.2014 Б. Данев: Финансовият министър трябва да е първият арестуван според новия НК . 11| 5290 |10.01.2014 Министър Златанова: Махаме текста да има затвор за снимка на политик?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads