Реклама / Ads
16| 5561 |05.10.2013 НОВИНИ

Министър Данов: Трябва да се изгради един общ план за развитие на страната

.
Благодаря на опозицията, защото тя създаде повод за интерес и медиен шум около Министерството на инвестиционното проектиране. Това каза в "Седмицата" по Дарик министър Иван Данов, коментирайки преодоления вече вот на недоверие срещу неговото министерство.
 

„Този вот на недоверие изигра една пиар добра роля в промотирането на Министерството на инвестиционното проектиране в публичното пространство. Аргументите "срещу", които бяха предложени, не мога да кажа, че бяха особено аргументирани. Не чух нищо, което да смятам за полезно. Не чух нищо, което да ми помогне в развитието на концепцията за това министерство. Нещата, които бяха подсказани, като недостатък, мисля, че са част от нормалното развитие на една ново структура. След 100 дни съществуването за това министерство е трудно да се каже, че то има натрупани негативи", добави Данов и подчерта, че една от причините да не могат да се усвояват ресурсите, е качеството на проектите.

По думите на министър Данов трябва да се изгради един общ план за развитие на страната. Според него изготвянето на общите устройствени планове на общините са от стратегическо значение за инвестициите.

„В момента започнахме да събираме информация от всички кметства, пуснали сме писмо до областните управители, за да се ориентираме какво е състоянието на нещата. Стратегически най-важният елемент от проектната готовност е изготвянето на общи устройствени планове на общините, тъй като тези планове са условия за отпускане на средства за реализиране на следващи проекти. Доколкото ми е известно една четвърт от общините имат такива планове, другите са в различни етапи на развитие, някъде са в процес на изготвяне, някъде не са започнали, тъй като много от общините основният им проблем е, че нямат финансиране за тези проекти", заяви Данов.

Нашето министерство ще се занимава с координацията на тези проекти и ще се опитаме да помогнем при намиране на средства по определени програми, тъй като бенефициент на тези проекти, въпреки всичко, са общините, допълни ресорният министър.

„Проекти има, обаче не е осигурено за всички финансиране, намират се на различен етап. Има проекти, които са в съвсем начална фаза, концепция, която е формирана на базата на някаква необходимост или в следствие на някакви аварии", уточни Данов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5238 |01.10.2013 Министър: 1 млн без цифров сигнал? Абсурд! . 15| 5568 |01.10.2013 Министър Златанова: Бюрокрацията е проблем номер 1 . 1| 6494 |01.10.2013 Психолог: На майката, която кара децата си да пушат, трябва да се помогне . 16| 5362 |29.09.2013 Министър Греков: Субсидиите да се дават по-навреме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads