Реклама / Ads
0| 3964 |04.11.2018 НОВИНИ

Министър Маринов: 250 пенсионери в МВР ще напуснат по Закона за бюджета

.
Младен Маринов Източник: БГНЕС
250 служители ще бъдат засегнати, ако бъдат приети преходните и заключителни разпоредби в Закона за бюджета. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов. С тези разпоредби се правят изменения в Закона за държавния служител и това би засегнало работещите пенсионери в системата, които ще трябва да бъдат съкратени.
 

Министърът уточни, че тези 250 души, които евентуално ще бъдат засегнати, са на административни длъжности, които подпомагат административната дейност на министерството. Всяко едно по-сериозно оттегляне на служители от структурата ще доведе до известни затруднения, каза той.

 

По-големият бюджет за следващата година ще осигури развиване на политиките на министерството, каза още Маринов и добави: Една от основните политики е човешкият ресурс. Полицаите наистина заслужават да взимат по-големи заплати. Те непрекъснато са изложени на риск, на нападения и съпротива. Тези пари няма да са дадени напразно. Заплатата и възнаграждението е едно от основните неща, които мотивират служителите. Увеличението ще е в рамките на тези 10%.

 

Въпросът е как ще бъде направено увеличението. Някои от синдикатите предлагат да се помисли как да бъде диференцирано възнаграждението, така че хората да имат мотивация да израстват кариерно и да заемат длъжности, които към момента не са толкова привлекателни. Това са вътрешно организационни неща. Като цяло са предвидени 10% увеличение на заплатите, каза още той.

 


За 2019 г. бюджетът на МВР се увеличава до 1.5 млрд. лв. Маринов посочи, че се предвижда да се купят поне триста електрошокови "пистолети" в помощ на групи в областните дирекции на МВР. В някои от тях вече имало такива уреди.

На въпрос дали догодина няма да има проблеми с доставката на униформи на полицаите Маринов обясни, че по принцип има проблеми с обществените поръчки за доставката им заради множеството обжалвания.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5189 |04.11.2018 Бивш зам.-министър: Скандалът с ДАБЧ надхвърля българските граници . 0| 3522 |02.11.2018 Зам.-председателят на БАН: Има напрежение между нас и министър Вълчев . 1| 7236 |01.11.2018 Дават по 40 лв. на най-бедните пенсионери за Коледа . 4| 6274 |01.11.2018 Ексминистър Н. Ненчев: На този престъпник Пеевски плащаме заплата и охрана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads