Реклама / Ads
16| 5099 |08.07.2013 НОВИНИ

Министър Найденов: Спираме съкращенията на армията

.
Ангел Найденов Източник: Булфото
Отменя се реорганизирането на специалната бригада в Пловдив, като така се спасяват работните места на 300 човека, същото се отнася и за авиобазата в Безмер. Там от съкращение са спасени 200 военнослужещи и 20 цивилни служители.
 

Това обяви на пресконференция министърът на отбраната Ангел Найденов. За военното формирование във Враца той увери, че батальонът там ще достигне численост малко над 250 военнослужещи.

"Трябва да се приготвят прецизни финансови разчети и да се представи график за реализацията на това предложение, съобразени с бюджета на МО, както и да се вземе пред вид съдействието на община Враца при възстановяване на инфраструктурата на военното поделение. Четвъртото ни решение е свързано с отлагане на решенията за закриването и реорганизирането на 7 бази за логистика, в които са заети около 700 военни и цивилни служители", посочи министърът, цитиран от "Стандарт".

"Трябва да влезем във връзка с 10 фирми, на които в складовете, на база логистика, се съхраняват боеприпаси - над 6 400 000 тона. Те са закупени, а сроковете им са изтекли и се плащат символични суми за наем. При целия риск, който носи МО – данъци, такси, видеонаблюдение", добави министър Найденов.

Предложението ни е да бъдат преизчислени разходите и фирмите да плащат такива суми, които отговарят на броя на боеприпасите им. Това е предложение, което работна група към МО трябва да направи до началото на есента - за нови договори и нови по-високи наеми и такси, отговарящи на съхраняваните боеприпаси."

"За търговските дружества в състава на МО ще инициираме цялостен одит на тези 11 дружества, за да придобием по-голяма представа за тяхната дейност", заяви министър Найденов. "В тях се включват три дружества в болничната помощ, които са на печалба, други две дружества, свързани със строителството - също с положителен финансов резултат. Следващите са свързани с услуги, предимно охрана, снабдяване и търговия, военно издателство, водено към финансова несъстоятелност, интересите там са свързани с неговата сграда, интендантско обслужване и ТЕРЕМ, при които се наблюдава намаляване на финансовия резултат със стотици хиляди левове."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 5941 |07.07.2013 Мирослав Найденов: Кръгове около Цветанов искат да ме елиминират като свидетел . 26| 5462 |07.07.2013 Министър Чобанов: Актуализацията на бюджета ще направи по-добър този за 2014 г. . 7| 6165 |07.07.2013 Бойко Борисов изчетка земеделския министър димитър Греков . 17| 6428 |06.07.2013 Министър Терзиева: Ще предложим нов Закон за устройство на територията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads