Реклама / Ads
1| 4600 |19.09.2015 НОВИНИ

Министър Павлова: Безкомпромисни сме към нарушители на плажовете

.
Лиляна Павлова във Варна
„Тази година сме безкомпромисни към концесионерите и наемателите на плажовете от гледна точка на това да се осигури необходимата свободната зона и медицинско оборудване. Сумата от глобите до момента надвишава 400 хил . лв . Извършени са над 220 проверки по всички плажове и всички нарушители са предупредени“. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на брифинг след инспекцията на състоянието на Аспарухов мост във Варна.
 
„Със сигурност ще предложа на Министерски съвет 3 договора да бъдат развалени, поради системно неизпълнение на задълженията по тях“, заяви Павлова и допълни, че след анализа, който предстои да бъде извършен с приключванетo на сезона, предложенията за прекратяване на договори могат да се окажат и повече. Министър Павлова заяви, че през новия сезон се планува увеличение на броя на стопанисваните плажове и обясни, че според предвиждана промяна в методологията при избор на стопанин, предимство ще имат тези кандидати, които предлагат безплатни чадъри и шезлонги за плажуващите .

„С кмета на Варна Иван Портних  вече работим по новата Оперативна програма „Региони в растеж“: общината изпълни всички изисквания по структурирането на междинно звено и има добра проектна готовност. Инвестиционната програма също е на път, така че от следващата година проектите могат да стартират“. заяви Лиляна Павлова по повод ОПРР  2014-2020.  „Сега на дневен ред е приключването в срок на проектите от предходната програма. Най-голямото предизвикателство е проектът за градски транспорт, но аз виждам че и последната му фаза е в ход и засега изглежда, че срокът ще бъде спазен“, каза министър Павлова.

Министърът обясни, че община Варна разполага с гарантиран бюджет от 84 млн .лв . по приоритетна ос 1 за изпълнение на градските проекти. Извън тази сума обаче в общината могат да бъдат реализирани проекти и по секторните приоритетни оси за туризъм, образователна, здравна и социална инфраструктура. „Освен тези 84 млн . лв ., по приоритетната ос за регионален туризъм ще подкрепим проектите на общината по отношение на културно-историческите и туристически атракции. Те ще бъдат финансирани на нов принцип – чрез 50% безвъзмездна финансова помощ и 50% чрез финансов инженеринг , така че да може тези проекти да генерират приходи от туристически такси“, заяви Павлова.

Министърът напомни също, че общината е бенефициент и по приоритетната ос за здравна инфраструктура . По нея се отпускат 163 млн . лв . за реформата на спешната помощ. „Ще бъдат изградени модерни спешни центрове и стационари в по-малките населени места. Те ще бъдат напълно оборудвани с линейки и реанимобили , с които пациентите да могат бързо да бъдат транспортирани към по-големите населени места“, каза Лиляна Павлова.

Относно приоритетната ос за изграждане на социална инфраструктура министърът заяви, че вече ще се финансират не само центрове за настаняване от семеен тип за деца с увреждания, а също за деца, лишени от родителски грижи, и за възрастни хора. Те ще бъдат с модерни условия и среда, близка до семейната.

При финансирането на регионалната образователна инфраструктура фокусът пада върху професионалните средни училища, като първо ще стартира с училищата към Министерство на културата и Министерство на младежта спорта, тъй като те са в най-голяма степен на проектна готовност, а до края на годината ще продължи и финансирането на професионалните училища, чийто принципал  е Министерство на образованието и науката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 12729 |18.09.2015 Фрог око: И друга далавера за 30 млн. в ръкава си крие зам. министър Грудев . 4| 4447 |15.09.2015 Борисов смени зам.-министър на външните работи . 8| 5008 |12.09.2015 Павлова: Няма причина да подавам оставка; спазвам закона . 5| 5133 |07.09.2015 Л. Павлова: За 8 месеца сме премахнали 400 незаконни постройки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads