Реклама / Ads
0| 4859 |23.06.2015 НОВИНИ

Министър Павлова: Пускаме магистралите на първи юли

.
Лиляна Павлова
Министър Лиляна Павлова каза по bTV, че на 1 юли до края на работния ден ще бъдат пуснати за използване на магистралите в участъци, където тече ремонт. Тя информира още, че разрушаването на първите 4 незаконно изградени къщи в ромската махала на Гърмен ще започне на 29 юни.
 
Според нея ремонтът свършва датам, докъдето строителите са стигнали и се пуска движението. Ще продължи работата само по виадуктите.

Няма угодия“, възмути се министърът на регионалното развитие. „На 1 юли кой докъдето е работил, ремонтирал, ние да пуснем движението“, коментира Павлова. Министърът обаче отбеляза: „Като видях прогнозата, на мен ми се стъжни, сигурно и на строителите. Може би трябва да се даде отсрочка, защото в дъжд не можем да полагаме асфалт“.

Към днешна дата успяхме най-после да връчим 124 заповеди за незаконни строежи. Първите 4 къщи ще бъдат съборени следващия понеделник, има проведена процедура и определен изпълнител на събарянето, каза министърът. Павлова уточни, че за 20 от незаконните обекти, установени на територията на циганския квартал държавата не може да се намеси директно, защото има куп пристройки, също незаконни, които трябва да бъдат съборени първо от общината.

Лиляна Павлова информира и по нашумялата тема за политиците, купили си държавни жилища на безценица в периода от 1998 до 2015 година. „Информация бе поискана от народен представител и е на сайта на министерството, но по закона за личните данни няма как да публикуваме имената на хората, а само техните длъжности“, обясни Павлова. Петима души, работили в правителството, са си купили жилища в периода 2007 – 2015 г., разкри тя, като отбеляза, че в документа са посочени години и длъжности и всеки лесно може да се досети за кого става дума.

Министърката коментира големия брой хора, регистрирани ан един адрес непосредствено преди изборите, Павлова посочи: „Имаше определен тренд в няколко области. Това са Видин, Враца и още няколко. Там има масово, в малки населени места, набъбнал брой хора“. По думите й роля е на прокуратурата да кажат дали тези хора ще могат да гласуват. Другият вариант бил да се промени формулировката на закона, за което се обяви и Павлова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4838 |22.06.2015 Министър Танев: Да няма лов на вещици в Стопанската академия . 0| 4529 |22.06.2015 Министърка се надява на допирна точка и диалог с бизнеса . 0| 4576 |19.06.2015 Група във ФБ пита Бъчварова: Чий министър сте Вие? . 14| 5046 |17.06.2015 Правосъдният министър разстреля военното правосъдие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads