Реклама / Ads

2| 4174 |14.11.2014

Министър шикалкави за казармата във Враца

.
Николай Ненчев
Формированието във Враца е важно, но се бави. Липсват средства. Струва 13,7 млн. лв. Това каза министърът на отбраната Николай ненчев за бъдещето на поделението във Враца и без да иска припомни армейската крилата фраза "Действай, пари нема.."
Бих искал, каза министърът на отбраната Николай Ненчев в отговор на въпрос на народния представител Явор Хайтов, поделението във Враца да съществува по начина, по който е предвиден. Разбирам също, посочи той, хората в Северозападна България, за които наличието на военно формирование във Враца е важно и с оглед на предстоящата зима и възможни „форсмажорни обстоятелства“. Все пак министърът каза, че Българската армия е в състояние да реагира, ако в различни райони на страната се създадат подобни ситуации, пише "Стандрат".

Що се отнася до човешки ресурси, формиране на личен състав на поделението и подготовката в предвидените срокове, е издадена необходимата заповед на командира на Сухопътните войски, каза министърът. С нея са преназначени 128 военнослужещи. Останалите 44 незаети длъжности са предложени за обявяване в допълнителните регистри за 2015 г. След 1 януари следващата година ще започне приемането на 35 военнослужещи, завършили граждански средни или висши училища. Окомплектоването на батальона с необходимите осем служители ще се извърши на 1 декември т.г., каза още министърът.

Материално-техническите условия за дейността на батальона, преди всичко ремонтните и строителните работи, които предстои да бъдат извършени, не са осигурени в бюджета за тази година, посочи министър Ненчев. Според плана те трябва да са приключили на 1 декември т.г. Причината за липсата на средства е неправилното планиране в първото шестмесечие на 2014 г., уточни министърът на отбраната.

Известно е, че с Постановление на Министерския съвет № 5/21.01.2014 г. за изменение и допълнение на ПМС № 333/29.12.2010 г., се формира отделен механизиран батальон в град Враца. Т.е. не става дума за личен ангажимент на един министър на отбраната, както бе казал един друг министър на отбраната. Замислено е военното формирование да има отговорности и по трите мисии на Българската армия – отбранителна, подкрепа на международния мир и сигурност, принос към националната сигурност в мирно време. Планирано е от 1 декември 2014 г. формированието да бъде възстановено и да пристъпи към изпълнение на задачите си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Зам.-министър Костов връща свои хора в парковете 0| 5225 |14.11.2014 . Назначиха съдийка за заместничка на правосъдния министър 1| 4036 |14.11.2014 . Новият земеделски министър очаква атаки 0| 3935 |14.11.2014 . Честито! Министър Горанов не дава Коледни добавки на пенсионерите 16| 5223 |13.11.2014

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ