Реклама / Ads
1| 5114 |10.11.2014 НОВИНИ

Министър Танев: Никой не е по-висок от образованието

.
Министър Тодор Танев
Аз съм заклет даскал, потомствен , образовал съм по стратегичедско мислене ред директори на училища. Така се самопредстави в "Лице в лице" по bTV министърът на образованието професор Тодор Танев.
 
Никой не е по-висок от образованието, това е слънцето на науката. Ще се опитам заедно с тях оперативно да направим някои важни реформи и ще подадем топката на следващите, тъй като нашето образование, както науката и изследванията, се нуждаят от серизни реформи.

В последната седмица и половина стана предложението. Бил съм един от спряганите имена. Няма такъм човек, който да ме е предложил. Една от моите специализации е добро управление. А то е тема на 21 век. Част от доброто управление е управлението в съгласие. В Реформаторския блок са преценили, предполагам и в ръководството на ГЕРБ, че моята биография е достатъчно добра, разказа той за назначението си.

Бойко Борисов за пръв път го видях преди два дни. Той изглежда е знаел  за мен. Пред мои познати е питал за мен. Той е земен, интересен човек. Едва ли  сред партийните ръководители има такъв, който пасва на българската политическа култура. Той вече не е човек от първото правителство, той резонира със собствените ми трептения. Той няма да се върне към старото управление, изчетка премиерът професорът. Не ми бе по вкуса футболни агитки да бъдат викани за граждански протести, припомни все пак той.

Нямам идея кои ще са моите заместници. Вторият ешелон се назначава от министър-председателя. Всяка партия има предвид приближени до тях. В момента това се решава много сериозно. Спрягат се имена, говори се за биографии. В крайна сметка ще ги предложи премиерът, но не еднолично. В моя сектор няма да прави еднолични назначения. Това е логическата, културната схема за създаване на този кабинет.

Реформата на образованието прилича на реформа на гробища, тъй като няма подкрепа отвътре, тази крилата фраза бе последната реплика на министърът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4285 |09.11.2014 Екоминистърът обеща да няма безконтролни строежи . 2| 4292 |08.11.2014 Бъчварова: Никой не може да каже, дали правителството е стабилно . 27| 5876 |07.11.2014 Лукарски: Германският икономически министър пък е учител по немски . 1| 5506 |06.11.2014 Ген. Атанасов не стана министър, става шеф на комисия в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads