Реклама / Ads
7| 4397 |05.10.2019 НОВИНИ

Учители, много сте дали, но имате и голям грях - калпавите политици

.
Красимир Вълчев Източник: БГНЕС
По повод Международния ден на учителите министърът на образованието и науката Красимир Вълчев отправи поздравление към българските учители.
 

"Скъпи учители, благодаря за търпението, добротата и всеотдайността, с която изпълнявате тази благородна професия. Защото от вас зависи не само дали децата ще са грамотни, образовани и успешни, но и дали ще са добри хора и достойни граждани", каза министър Вълчев. Според Вълчев няма друга професия, от която толкова много да зависи духовното и социално-икономическото развитие на една нация.

 

"Вие се грижите за нашето бъдеще и само чрез Вас и Вашите усилия е възможно да гарантираме високо качество на образованието, което нашите деца заслужават. Затова е важно да продължим с политическия и бюджетен избор за високи учителски заплати и за издигане авторитета на учителя. Важно е и да оправдаваме този избор с добри образователни резултати", посочва образователният министър.

 

"Вие имате таланта, силата и отговорността да изпълните своя дълг. И освен да давате знания, трябва да мотивирате децата да учат, да провокирате въображението им и да ги вдъхновите самите те да бъдат утрешните учители", каза още министър Вълчев. И пожела на учителите "здраве, сили, упоритост и вдъхновение".

Министърът обаче не обели и дма за тежките проблеми на учителската професия. Не спомена и недостига на хиляди преподаватели, нито призовото място, което заемат България по неграмотност на учениците. Със сигурност вина имат и учителите, но главната причина е лошото функциониране на министерството и имитацията на загриженост от страна на политиците.

 

Благодарим ви, учители за знанията и доброто, което сте дали, но имате и голям грях - лошите политици.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4024 |27.09.2019 България влезе в нов Алианс за многостранно сътрудничество . 0| 4108 |27.09.2019 Политолог: Позитивна кампания може да си позволят много малко хора . 1| 4005 |25.09.2019 Радев: Устойчивото развитие изисква ефективен механизъм за гарантиране на глобалната сигурност, насърчаващ диалога и многостранната дипломация . 3| 4370 |19.09.2019 Людмил Рангелов: Ако съкратеното съдебно следствие отпадне, може да има много дълги процеси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads