Реклама / Ads
2| 4712 |06.02.2015 НОВИНИ

Министър Вучков: В дирекция "Сигурност" се заобикаля закона за СРС-тата

.
Веселин Вучков
В Дирекция „Сигурност“ констатирахме факти, които според мен са изключително притеснителни. В тази дирекция са създадени начини за заобикаляне на закона за СРС-тата. Наистина ме притеснява този въпрос за СРС-тата“, подчерта министърът на вътрешните работи. това заяви в "Панорама" вътрешният министър Веселин Вучков.
 
„По отношение на мотивите на тези, които са искали достъп до някакви информационни масиви, по отношение на разрешенията от съдия, по отношение на перспективата и боравенето с някаква информация, която е събрана – по този повод още в началото на декември съм информирал съответните институции и съм сезирал едно ново бюро за контрол на СРС-ата. Притесняваме този въпрос, защото не искам по никакъв начин да допускам пробиви там. Не искам да допускам незаконно подслушване и очакваме в близките дни подробен доклад от Бюрото за контрол на СРС конкретно по проверките в дирекция „Сигурност”, каза той.

На въпрос дали ситуацията с валежите е овладяна, Веселин Вучков отбеляза: „Общо взето да, поне допреди малко беше под контрол. Разбира се, има затворени пътища“. Министърът призова хората да бъдат внимателни. Относно проблемът с изсичането на гори – основен виновник за наводненията – вътрешният министър бе категоричен, че държавата не може да го забрани. Вината е колкото на хората, толкова и на държавата и това е грях на всички. Разбира се призна, че по-голямата отговорност е на управлението. „Аз бях няколко дни във Варненско и Добричко и ми се струва, че хората се отнесоха с пълно разбиране към държавните органи. За първи път се прави масова евакуация, пълноценна, стопроцентова на цели селища“, категоричен бе министър Вучков, който допълни: „Изведнъж проблемът с наводненията и свлачищата няма да се реши“.

На въпрос дали промените в Закона за МВР не целят да бъде сменен настоящият главен секретар, Вучков отговори: „Главният секретар на МВР не е най-големият проблем“. Според него, смяната на законите с всяко ново правителство е много вредна практика и даде за пример развитите западни демокрации, където има закони, които действат по 100 години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4682 |06.02.2015 Борисов уволни зам.-министъра на туризма . 5| 4985 |06.02.2015 Кацаров: Болницата в Карлуково е под контрола на здравния министър . 7| 4423 |05.02.2015 Спортният министър: Преекспонира се темата за лифт на Банско . 7| 4869 |05.02.2015 Турски министър за наводненията: Съдете България в Страсбург

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads