Реклама / Ads
7| 5384 |20.04.2018 НОВИНИ

Министър Захариева: Още твърдя, че с кметицата Иванчева се премина границата

.
Ектерина Захариева Източник: БГНЕС
„Вчера на Консултативния съвет за национална сигурност премиерът призова да се опитаме да успокоим малко ситуацията. Но е очевидно, че имаме много различни позиции по някои от въпросите”, заяви Екатерина Захариева, вицепремиер по правосъдната реформа и министър на външните работи.
 
Тя обяви за притеснителни някои от текстовете, които били разпространени от президентството след срещата.

Припомняме, че Консултативният съвет за национална сигурност, който се проведе вчера разбуни духовете. Според президента Румен Радев националната сигурност е изложена на риск от неразрешени кризи, процеси на дестабилизация в Черноморския регион и източно средиземноморие, нарастващата геополитическа конкуренция в районна на Западните Балкани, международният тероризъм, миграционният натиск, конфликтите в Близкия изток и Азия. Лидерът на мнозинството в парламента Цветан Цветанов атакува президента с обвинения в антинатовски и антиевропейски настроения. Председателят на БСП отрече да е имало такова нещо. На свой ред президентът Румен Радев нарече твърдията на Цветанов "манипулативни" на страницата си във Facebook и публикува първоначалния текст на обсъждания документ.

„Обединихме се около мнението, че са необходими неотложни мерки, гарантиращи повишаване на отбранителните способности чрез ускоряване на процесите на модернизация, поддръжка на наличната техника и осигуряване на бойната подготовка. Изграждането на способности означава ясна и дългосрочна политика по отношение на хората в отбраната“, заяви още президентът.

„Такива позиции, каквито са тотално различни от общата позиция за Сирия и Украйна. Ние никога не бихме подкрепили в този вид документа”, добави вицепремиерът Екатерина Захариева пред Нова телевизия.

И обясни, че е изключително важно за целия ЕС европейската перспектива за страните от Западните Балкани.

Относно задържането на кмета на район „Младост” Десислава Иванчева, Захариева коментира: „Нещата не са черно-бели. Не е тайна за никого, че тази община определено не вървеше добре. Много пъти са получавани сигнали и Столична община го е обявявала за „слагане на трупчета”. Според нея тя е миролюбив човек и не търси конфронтация с главния прокурор Цацаров. Но не се отказа от думите си, че в случая с кметицата на "Младост" полицаите са преминали границата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4720 |20.04.2018 Хората с увреждания искат да спрат измамите с ТЕЛК, заяви зам.-министър . 1| 4907 |19.04.2018 Арестът на кметицата на „Младост” беше прекалено показен, смята бивш министър . 5| 5495 |14.04.2018 Екатерина Захариева: Знаехме, че се планира удар в Сирия . 4| 5544 |13.04.2018 Избягалият затворник в Пловдив се е отклонил, не е избягал, смята зам.-министър Проданов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads